Sobota, 20 dubna, 2024
Radnice

Kruháč u lázní je zatím v nedohlednu

Měl se stavět už v roce 2016. Původní plány ovšem nevyšly a ani další termíny nebyly dodrženy. Kruhový objezd na křižovatce ulic Poříčí a Mlýnská se dřív než na jaře příštího roku budovat nezačne. 

Platné územní rozhodnutí bylo vydáno v dubnu 2016 a o stavební povolení vedení města požádalo loni. Stavební úřad Blansko je vydal, ovšem lidé ze společenství vlastníků bytového domu v ulici Vodní se odvolali kvůli tomu, že rondel v okolí křižovatky zpomalí dopravu a do ovzduší se dostane větší množství výfukových plynů a zvýší se prašnost a hlučnost. Krajský úřad tedy povolení zrušil, jednak kvůli odvolání, a jednak kvůli špatným procesním postupům.

Krajský úřad má nyní vydat pokyny k doplnění podkladů pro získání stavebního povolení. Následně o ně město znovu zažádá. Jestliže se stavební povolení podaří letos získat, může se vypsat výběrové řízení na zhotovitele a na jaře příštího roku by se mohlo začít stavět.

„Přestože je tato křižovatka dostatečně nasvícená, není dostatečně bezpečná především pro nejmenší chodce, kteří zde přecházejí na Sportovní ostrov,“ míní blanenský starosta Ivo Polák. Podle něj dojde díky kruhovému objezdu ke zpomalení aut a tím i ke zvýšení bezpečnosti provozu.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..