Pátek, 19 dubna, 2024
Blansko

Pro psí útulek se vybrala téměř tuna krmiva

Před Vánocemi se uskutečnila sbírka krmiva pro Psí útulek Blansko. Hlavní stanoviště, kde se shromažďovaly pytle s granulemi a konzervy, bylo v blanenské nemocnici a v Nemocvičně. Další dvě sběrná místa byla v Brně. Slavnostní předání sbírky, kterou pořádala Nemocnice Blansko společně s Psí šancí a Službami Blansko, se konalo 23. prosince v psím útulku. 

Kromě 746 kg granulí a 95 kg konzerv v hodnotě přibližně 60 tisíc korun lidé pro pejsky přinášeli paštiky, salámy, kapsičky, piškoty, pamlsky, ale i léčiva, pelíšky, vyčesávače a náhubky. Sešlo se také 153 dek, 40 vodítek a 37 obojků. Krmení vystačí minimálně na půl roku pro všechny pejsky v útulku.

„Krmivo přinášeli nejen pacienti nemocnice, ale také mnoho našich zaměstnanců. Všem moc děkujeme,“ řekla tisková mluvčí Nemocnice Blansko Kateřina Ostrá. Podle ní je naprostá většina granulí a konzerv v prémiové kvalitě.

„Na začátku sbírky jsme požádali, aby lidé přinášeli krmiva raději méně, ale aby bylo skutečně kvalitní. Obyvateli útulku jsou totiž zejména psí senioři, kteří navíc často trpí různými onemocněními, proto potřebují vyváženou stravu,“ doplnila Ostrá.

Na podobných akcích je pěkné, když přinesou ještě jiný rozměr. Sbírka pro psí útulek nakonec znamenala i jednu psí adopci. Díky sbírce získal domov pejsek Cesar, který padl do oka kameramanovi Dušanu Puklovi, když přišel natáčet video do útulku.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..