Pátek, 19 dubna, 2024
Knihovna

Kam s ním?

Vypověděl vám službu? Odmítl být prostředníkem vašich pracovních hovorů, milostných esemesek, rodičovského kázání nebo partnerských hádek? Odešel do věčných lovišť? Stává se to. Čas od času je nutné mobilní telefon vyměnit. S nástupem novějších moderních technologií, na které evidentně není spolehnutí, dokonce bohužel čím dál častěji. Kam s ním, když už nefunguje? 

V Městské knihovně Blansko v oddělení pro dospělé čtenáře je nyní k dispozici odkládací box na použité telefony. Ale není to jen tak obyčejné pohřebiště mobilů. Pro přístroje je tato krabice pouze přestupní stanicí na jejich další cestě. Putují odtud do firem, které zaměstnávají hendikepované nebo osoby znevýhodněné na trhu práce. Mobily jsou ekologicky likvidovány.

Navíc pokud mobil před vhozením do boxu opatříte štítkem s kontaktními údaji, máte možnost soutěžit o nový mobilní telefon v hodnotě 10 000 korun. Štítky jsou k dispozici na sběrném místě.

Do boxu je také možné vyhodit nabíječky, baterie, sluchátka, kabely, handsfree, mp3, iPad, kalkulačky a další drobná elektronická zařízení.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..