Sobota, 20 dubna, 2024
BlanskoVolný čas

Přítmí opět v blanenských ulicích

Titulek se nesnaží naznačit, že by v ulicích města byly potíže s veřejným osvětlením, ale chce všechny zájemce pozvat na hru nazvanou Přítmí, která úspěšně proběhla poprvé v loňském listopadu. 

„V letošním roce jsme se rozhodli udělat pokračování, které by mělo být daleko více zážitkové, napínavé a pro některé i adrenalinové,“ láká jeden z organizátorů Ondřej Fišer s tím, že stejně jako loni se bude Přítmí odehrávat v ulicích Blanska a jeho blízkém okolí.

Přítmí je detektivní hra plná akce a napětí a je určena pro širokou veřejnost. Děti i dospělí se jí mohou zúčastnit v průběhu celého listopadu. Jde o pátrání po stopách unesených lidí. „Oproti loňskému roku jsme doplnili hru o extrémní variantu určenou spíše pro dospělé, která rozšiřuje základní hobby verzi o adrenalinové zážitky,“ doplňuje Fišer.

A jak hrát? Stačí se zaregistrovat na webu http://pritmi.webflow.io/. Poté vám přijde e-mail s návodem, jak najít první stanoviště. Na něm vás čekají další instrukce. Děti mladší deseti let se mohou zúčastnit v doprovodu osoby starší patnácti let. Organizátoři doporučují hru všem, které láká odhalování tajemství, záhad, luštění šifer, adrenalin, umí hrát férově a chtěli by poznat blanenské okolí z pohledu, jak ho neznají.

Trasa je z 99 procent průjezdná kočárky. Extrémní varianta vede stejnou trasou jako Hobby varianta, jen je na některých stanovištích přidán úkol vydat se na nějaké další místo a získat kus citátu. Ten, kdo poskládá celý citát a zašle jej, bude při závěrečném vyhodnocení speciálně oceněn. Extrémní verze je určena pro ty, komu nevadí stísněné prostory, nebojí se výšek a je starší osmnácti let (mladší musí mít doprovod alespoň jednoho z rodičů). Nepovinnou součástí hry je také soutěž o nejtajemnější fotku.

Doporučené vybavení: mapa Blanska s vyznačenými ulicemi (je možné ji zdarma získat v Informační kanceláři Blanka), dobrá baterka, šifrovací klíč na morseovku, KPZ – krabička poslední záchrany, zápisník, tužka, pravítko, fotoaparát (mobil s foťákem), sportovní oblečení, přenosné FM rádio (postačí to, co má integrované většina smartphonů), GPS nebo chytrý telefon s internetem, mapami a kompasem (není nutné).

Pro extrémní variantu je navíc doporučeno oblečení, kterému nebude vadit zašpinění, gumáky nebo pevná obuv, jež zdolá i hlubší brodění. V případě potřeby hledat něco na internetu během hry lze využít zdarma wi-fi hotspoty, které jsou rozmístěny po městě.

-mha- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..