Sobota, 20 dubna, 2024
BlanskoVolný čas

Nemocnice se i letos zapojuje do kampaně „Čas je mozek“

Příznaky mozkové mrtvice lidé často nepoznají nebo je bagatelizují. V důsledku toho vyhledají odbornou pomoc pozdě a hrozí jim trvalé následky nebo dokonce smrt. Systém péče o pacienty s mrtvicí je přitom v Česku na vynikající úrovni. V případě správného rozpoznání příznaků a okamžitého přivolání záchranné služby je jejich šance na uzdravení obrovská. Upozornit na to má i Světový den mozkové příhody, který si připomínáme každý rok 29. října. Kampaň nese název: „Čas je mozek“ a i letos se k ní Nemocnice Blansko aktivně připojí.

Návštěvníci Nemocnice Blansko si v pondělí 6.11.2017 od 11 do 14 hodin mohou na infostánku kampaně „Čas je mozek“ vyzkoušet jednoduchý test, který prověří, jestli znají hlavní příznaky mozkové příhody, umí je rychle odhalit a vědí, jak nemocnému účinně pomoci.

Na stánku budou přítomni lékaři a zdravotní personál neurologického oddělení. Zájemcům budou měřit krevní tlak, hladinu cukru a cholesterolu v krvi; první 3 zájemci každou celou hodinu budou mít možnost absolvovat ultrazvukové vyšetření krkavic. S lékaři bude taktéž možné diskutovat o rizikových faktorech a příčinách mozkové příhody a jejich možném ovlivnění. Zájemci obdrží edukační materiály.

Stánek bude umístěn v přízemí polikliniky Blansko v blízkosti Informačního centra a lékárny.

-ko-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..