Čtvrtek, 25 dubna, 2024
BlanskoRadnice

Posezení v novém parku? Pod letním sluncem rozhodně ne!

Jestli někdo z Blanenských nebo přespolních doufal, že se v létě posadí s nanukem nebo kávou v kelímku k jezírku s bublající fontánou na novou lavičku v nově upraveném prostranství po hotelu Dukla a že nechá děti, aby si pohrály na zbrusu nových prolézačkách, bude si muset ještě nějaký čas počkat a sednout si zatím jinde. Posedíme si, až se ochladí. 

Pozemek je obehnaný plotem, herních prvků se v létě nedotkne nic jiného, než dešťová voda a sluneční paprsky, plochy zarůstají plevelem a konstrukce pergoly ční bez využití k nebesům. Oproti původnímu (už i tak odkládanému) termínu, který byl datován k 30. dubnu, se dokončení posouvá na začátek podzimu.

„Naši úředníci odmítli dílo převzít, protože na něm shledali závady,“ řekl v květnu místostarosta Blanska Jiří Crha s tím, že šlo zejména o nedostatky týkající se vodního prvku, pergoly a barevného provedení povrchu hřiště. Nebyly vypracovány přesně podle projektové dokumentace, proto vedení města po stavební firmě požadovalo nápravu těchto chyb. Podle Crhy, ačkoliv v mnohých případech šlo o drobnosti, které by laik zřejmě ani nepoznal, je však nutné, aby bylo provedeno vše správně podle projektu. A to mimo jiné proto, že se na výběru finální podoby podíleli i obyvatelé Blanska.

V současné době byl tedy po jednáních se stavební firmou schválen dodatek ke smlouvě. „Nejzazší termín dokončení úprav přesně podle projektu a návrhu architekta je 30. září,“ ujistil místostarosta s tím, že je třeba požadovat, aby za sjednanou sumu bylo dílo odvedeno poctivě.

Aby bylo prostranství jako celek dokončeno podle původní studie, je nutné ještě postavit kavárnu. „Nyní se dokončuje podrobná projektová dokumentace a připravuje se výběrové řízení na dodavatele stavby, které by mělo spuštěno v průběhu července,“ doplnil Crha.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..