Pátek, 19 dubna, 2024
BlanskoVolný čas

Škoda sraz Moravský kras je za námi

Byl to již dvanáctý ročník srazu, jehož historie sahá do roku 2004. Letos proběhl v termínu 16. – 17. 6. 2017. Tradiční zázemí našli motoristé v rekreačním centru Vyhlídka, které je partnerem srazu. Letošní téma se inspirovalo legendou automobilky Škoda, a to vozem Ferat Vampire RSR, známým také pod oficiálním názvem Škoda 110 Super Sport, které hrálo hlavní roli ve filmu Upír z Feratu.

Program probíhal již od pátečního večera, a to speciální soutěží nočního orientačního závodu, který je postaven do zážitkové formy se stanovišti například poznávání kapalin po hmatu, slalom na starém kole a další. V sobotu pak hned zrána navázaly soutěže zručnosti posádek a speciální soutěž pro ženy. V těchto disciplínách nescházely ani tradiční témata, jako je hod setrvačníkem do dálky či poznávání náhradních dílů. Ještě dopoledne vyrazily vozy na trať orientačního závodu doplněného o úkoly, otázky a poznávání míst dle fotek.

Na trať byly zařazeny také úkoly dalších zručností, jako byl například slalom s vozíkem nebo určení správného řešení dopravní situace z fotografie. Během závodu jsme zařadili i sprinty na rychlost, a to zejména pro ty, kteří mají v zálibě ladění motorů.

Vše bylo zakončeno autosalonem v centru města u bývalého hotelu Dukla, kde se vozy sjížděly od 13 do 17 hodin. Odtud pak spanilou jízdou v koloně po Blansku zamířily zpět na Češkovice, kde proběhlo vyhlášení výsledků a zábava až do rána.

Srazu se letos účastnilo 50 vozů vč. vozidel organizátorů. Letošní sraz proběhl bez problémů a my moc děkujeme našim partnerům za podporu. Současně zveme na další ročník v termínu 15. – 17. 6. 2018, sledujte náš web a facebook!

Více informací, fotografie a výsledkové listiny naleznete na webu www.skodadobrodruh.cz nebo na facebookovém profilu srazu: www.facebook.com/ssmkcz.

Miroslav Martinek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..