Sobota, 20 dubna, 2024
Nezařazené

Při charitní sbírce se vybralo pět tun oděvů

Zejména matkám s dětmi v azylových domech a lidem bez domova pomůže oblečení, které se vybralo při sbírce konané 17. května v devíti obcích blanenského okresu. Lidé odevzdali na pět tun pytlů s oblečením, peřinami, botami a dalšími potřebnými věcmi.

„Nový způsob zpřístupnění charitního šatníku se nám osvědčil. Vybrali jsme mnohonásobně víc, než když byla sbírka jen v Blansku,“ zhodnotil sbírku vedoucí charitního šatníku František Jahoda.

Vzhledem k cílové skupině uživatelů vybraného oblečení je potřeba, aby lidé dávali do sbírky hlavně běžné věci denní potřeby, které nejsou rozbité a mohou ještě sloužit. „Ze sbírky použijeme téměř všechno, co je užitečné. Tedy běžné oblečení, nádobí, hrnce, peřiny, boty, galanterii. Ozdobné sošky ze sekretářů tito lidé neupotřebí,“ zdůraznil Jahoda.

Se sbírkou blanenské charitě pomáhali dobrovolníci, kteří se celoročně podílejí na zajišťování charitního šatníku. „Díky patří také firmě Synthon, která poskytla tři pracovníky, a dále farnostem a obcím za propagaci i samotný sběr,“ uvedla Vladěna Jarůšková z Oblastní charity Blansko.

Další termín sběru oděvů plánuje charita v září. „Perioda sbírky bude tříměsíční, ale protože termín vychází na prázdniny, kdy jsou lidé na dovolených, bude tentokrát posunutý,“ řekl vedoucí charitního šatníku.

Pokud by chtěl někdo darovat větší množství šatů nebo kuchyňských potřeb mimo oficiální sbírku (například v případě vyklízení domácnosti po zemřelém), může si domluvit i jiný termín. Po domluvě může dárce věci donést na denní centrum Stará fabrika v Blansku nebo je za poplatek odvezou zaměstnanci charity. Stačí zavolat na číslo 603 291 388. Na tuto linku se mohou obrátit také zájemci o dobrovolnou pomoc v charitním šatníku, které organizace ráda přivítá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..