Pátek, 19 dubna, 2024
BlanskoKulturaVolný čas

BAMBIFEST navštívilo dva a půl tisíce lidí

O uplynulém víkendu se v blanenském zámeckém parku odehrál pátý ročník BAMBIFESTu, složený ze tří částí – přehlídky volnočasových aktivit, hudebního festivalu a konference.

I přes sobotní ochlazení do parku zavítalo celkem dva a půl tisíce návštěvníků. Ve spolupráci s městem Blanskem BAMBIFEST opět uspořádali skauti ze střediska Světla Blansko.

Zhruba třicet organizací představilo různé kroužky, které mohou děti v Blansku a okolí navštěvovat. Děti si tak mohly vyzkoušet, jaké aktivity jednotlivé organizace nabízí, a jejich nabídka byla opravdu široká. Takříkajíc od A (ACT leraK Blansko) po Z (Zahrádkáři). Děti si zahrály zvukové pexeso, tvořily obří bubliny, postavily puzzle, stříkaly hasičskou hadicí, odpalovaly baseballové míčky, směly kreslit na staré auto a mnoho dalšího.

„Jsme rádi, že se akce vydařila, a děti odcházely s úsměvem na tváři. To se ostatně projevilo i na zpětné vazbě, kdy nám děti malovaly různé smajlíky na tabule umístěné u východů a 99 % bylo právě usměvavých“ řekl zástupce hlavního koordinátora Lubomír Rek mladší.

Na hudebním festivalu vystoupilo osm mladých začínajících kapel z Blanenska. Diváci projevovali nadšení a obdiv interpretům hlasitým potleskem a nakonec i tančili pod pódiem. FEST si přišlo užít celkem pět set lidí, kteří také prostřednictvím hlasovacích lístků vybrali letošního vítěze.

Tím se stala kapela Foreplay, jejíž výhrou bude dvacet hodin v profesionálním nahrávacím studiu. „Byl to ale těsný boj, své posluchače si našly i kapely Ellas, Impro-Band, Panoptikum, Pudding Stone, HeSki, Try!(o) a Emergency,“ podotkla mluvčí BAMBIFESTu Marie Jahodová.

Sobotní Konference pak nabídla přednášky čtyř osobností. Diskutovalo se o svobodě moderní doby. Na toto téma přednášející hovořili a každý je představil z trochu jiného úhlu. Vystoupení každý propojil se svým oborem.

„Jako první promluvil Miloslav Kala, který návštěvníkům přednesl své pojetí svobody v moderním světě a následně popsal svoji funkci na Nejvyšším kontrolním úřadě. Přednosta Ústavu etiky třetí lékařské fakulty UK v Praze Marek Orko Vácha mluvil o velmi aktuálním tématu odpovědnosti, která se se svobodou úzce pojí. Třetí prezentující Bohumil Kartouz promluvil o současném stavu školství a Konferenci uzavřel imunolog Rastislav Maďar velkou diskuzí o vakcínách s přítomnými návštěvníky,“ uvedla Marie Jahodová.

I když akce skončila teprve před pár dny, už nyní organizátoři vymýšlí, co by mohli zlepšit do dalších let. „Pokud tedy máte nějaké tipy nebo připomínky k organizaci akce, určitě se ozvěte na bambifest@bambifest.com. S koncem akce totiž v tuto chvíli nejspíš nikdo nepočítá,“ ujistila mluvčí akce.

[srizonfbalbum id=17]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..