Pátek, 29 března, 2024
Blansko

Nahlédnou pod pokličku policejního přijímacího řízení

Napadlo vás někdy, že byste mohli pracovat u policie? Nejste si jisti, zda na to máte patřičnou fyzickou kondici? Není nic jednoduššího, než v sobotu 22. dubna zavítat do Fotbalového areálu Mlýnská v Blansku. 

„Na workshopu Policistou na zkoušku si budou moci lidé vyzkoušet především fyzické testy. Navíc dostanou řadu informací i o dalších částech poměrně náročného přijímacího řízení. Pořádající personalisté připravili pro zájemce, kteří splní fyzické testy, zajímavou pobídku. V případě zahájeného přijímacího řízení jim budou fyzické testy absolvované na sobotním workshopu započteny,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Workshop ovšem nabídne atraktivní podívanou i pro diváky. V rámci doprovodného programu shlédnou návštěvníci na fotbalovém hřišti řadu ukázek policejní práce. Představí s tak například policejní kynologové či policisté speciální pořádkové jednotky. Nebude chybět ani ukázka policejní techniky.

Zásah proti nebezpečnému pachateli

„Premiérově se blanenské veřejnosti představí motocykly BMW Motor Rad, kterými jsou policisté dopravních inspektorátů od konce minulého roku postupně vybavováni. Blanenští policisté mají k dispozici hned tři tyto stroje, jeden model R 1200 RT a dva modely F 800 GT. Opravdu atraktivní ukázkou se budou prezentovat policisté zásahové jednotky, kteří budou zasahovat proti nebezpečnému pachateli ze vzduchu za použití vrtulníku,“ doplnil Malášek.

Účastník workshopu, na něhož se při losování usměje štěstí, se pak může těšit na exkurzi u některé ze speciálních policejních jednotek. Program začíná v 9 hodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..