Sobota, 20 dubna, 2024
Nezařazené

Rockový ples se vrací do Blanska

Tradiční hojně navštěvovaný ples se po pěti letech vrací do míst, kde jeho tradice vznikla – do sálu Dělnického domu v Blansku. V minulých letech byla jeho dějištěm sokolovna v Rájci-Jestřebí. Rockový ples se každý rok nesl v bujaré náladě za doprovodu rockových tónů a zajímavých hostů. Ani letos tomu nebude jinak. Do Blanska se 4. března zběsile přiřítí Děda Mládek illegal band.

Důvodů, proč tento lehce neobvyklý ples přitahoval spoustu návštěvníků, je hned několik. Jednak je to atmosféra, která je každý rok naprosto fantastická. Sotva se objeví na pódiu první kapela, tanečníci se dychtivě zvednou a zaplní parket. Mnozí ocení také poněkud méně přísná pravidla plesového oděvu. Na rockový ples sice chodí i dámy v róbách a džentlmeni v obleku, chybu však neudělá ten, kdo místo formální kravaty či motýlka zvolí ležérnější styl a košili si u krku rozepne, aby se mu dobře tančilo. Tričko a džíny určitě nechte tentokrát doma, ale bílé rukavičky také. Na rockovém plese by vám překážely.

Hlavním lákadlem letošního v pořadí již 11. Ročníku bude skupina Děda Mládek illegal band. Ta se proslavila netradičními úpravami skladeb Ivana Mládka jako Jožin z bažin, Brno je zlatá loď, Když je v Praze hic či Hlásná Třebáň. Kdo zažil tyhle muzikanty naživo, jistě mi dá za pravdu, že jejich podání hudby je strhující. Díky tomu, že texty skladeb jsou obecně velmi dobře známé a také vzhledem k originálnímu soundu kapely slibuje Děda Mládek nebývalou a živočišnou show. Možná by někteří mohli namítnout, že letošní hlavní host není příliš rockového zaměření, ale rozhodně se mají návštěvníci plesu na co těšit. Bude to nářez.

Další dvě skupiny jsou místní. HD Acoustic není žádným nováčkem a přestože loni na rockovém plese chyběla, letos se vrací se skladbami od Vladimíra Mišíka, Progresu 2, Vítkova Kvarteta, Pražského Výběru a mnohých dalších českých rockových matadorů. To vše v akustickém provedení blanenských hudebníků Miloše Pernici, Martina Štěpánka, Dominika Pernici a Martina Müllera. Tato kapela zní velmi netradičně a pro první dvě hodiny plesu bude jistě výborným rozjezdovým prvkem pro tancechtivé publikum i pro hlavního hosta.

Dohrávku zajistí kapela HD Elektrik. Podobenství názvu s předchozí skupinou není náhodné. Muzikanti HD Acoustic jen rozšíří své řady o Martina Štěpánka mladšího a předvedou obecenstvu show složenou z písní jak českých, tak i slovenských i zahraničních. Těšit se můžete na rockové pecky od skupin Škwor, Horkýže Slíže, Team, Kabát, Queen, Tublatanka, Geen Day a dalších. Tentokrát kapela své nástroje zapojí do elektřiny a nikoho z přítomných nenechá v klidu sedět.

Pořadatelé slibují jako již každoročně taky nějaké nehudební překvapení. V minulých letech to byla například exhibice Vaška Koláře, silácká show Železného Zekona nebo vystoupení mistrů ČR v pole dance. Letos zatím ještě není rozhodnuto. Nebude chybět ani bohatá tombola, skvělé jídlo a široký výběr alkoholu i lihuprostých tekutin.

Pokud jste na rockovém plese ještě nebyli, určitě si najděte čas a do kalendáře si napište datum 4.3. 2017. Ve 20 hodin v sále Dělnického domu v Blansku zahájíme XI. Rockový ples s kapelami HD Acoustic, Děda Mládek illegal band a HD Elektrik. Vstupenky v hodnotě 370 Kč si můžete zakoupit v informační kanceláři Blanka na Rožmitálově ulici a pokud vám mohu poradit, pospěšte si. Kapacita sálu je limitovaná a každoročně bývá o vstupenky velký zájem.

Nenechte si ujít největší pařbu plesové sezóny!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..