Pátek, 19 dubna, 2024
Nezařazené

Výtěžek Tříkrálové sbírky je opět vyšší

Téměř dva miliony korun. To je výtěžek z letošní, již sedmnácté Tříkrálové sbírky. Peníze budou po celý rok pomáhat lidem, kteří se ocitnou v nepříznivé životní situaci. 

Letos musely skupinky Tří králů obcházet obce zrovna v těch největších mrazech. „Ale musím říct, že i přes mrazivé počasí koledníci vyráželi do ulic a byli nadšeni. Hlásili, že příští rok půjdou zas,“ řekla koordinátorka sbírky Marie Sedláková z Oblastní charity Blansko.

Konečná vybraná částka tedy činí 1 957 596 korun. Na území města Blanska bylo vybráno 154 325 korun, což je více než loni. Peníze poputují na podporu domácí hospicové péče, všestranného rozvoje dětí a mládeže, na integraci rodin ohrožených sociálním vyloučením, na podporu dobrovolnického centra a na pomoc lidem v sociální nouzi.

Část loňského výtěžku, který činil něco přes 1 800 000 korun, byla použita na domácí hospicovou péči, odlehčovací službu a na dva azylové domy v Blansku a Boskovicích. „Dále jsme podpořili projekt Betany v Boskovicích – sociálně-terapeutické dílny i týdenní stacionář. Další peníze šly na podporu noclehárny pro muže a na projekt Spona – rodinná politika, při němž se pomáhá přímo v rodinách, zejména prostřednictvím slaďování mezigeneračních vztahů a pomoci lidem, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci, ať už kvůli nemoci či ztrátě zaměstnání. V neposlední řadě jsme přispěli na dofinancování Klubu Ratolest,“ vyjmenovala Marie Sedláková.

Motto letošní Tříkrálové sbírky znělo: Kdo dává, sám nakonec dostává. Pětašedesát procent z výtěžku zůstává v regionu, zbytek jde na potřeby Diecézní charity Brno, na humanitární pomoc do zahraničí, na potřeby Charity ČR a na režii sbírky. „Hrozně ráda bych poděkovala všem dárcům i koledníkům, a také organizaci Služby Blansko za dobrou spolupráci a úřadům za pomoc při zapečeťování a rozpečeťování pokladniček,“ vyjádřila svůj dík koordinátorka sbírky.                                    

-mha- 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..