Pátek, 29 března, 2024
Nezařazené

Počasí přálo, Těchovská ulice je dokončená

Tři čtvrtě roku. Tak dlouho trvala rekonstrukce jedné blanenské ulice. Počasí bylo příznivé, a tak obyvatelé Těchovské ulice v Blansku obdrželi vánoční dírek v podobě nové silnice a chodníků. Již se mohou pohodlně dostat ke svým domovům, aniž by jim v tom bránilo bláto a rozkopaný
terén. 

Obyvatelé se během rekonstrukce potýkali s několika problémy. Zejména nedojeli se svým autem k domu a museli přesouvat plné popelnice na místo, kam se dostali popeláři. Ani sanitka se k jejich brance nedostala. A v neposlední řadě procházení blátem při deštivém počasí.

Termín dokončení oprav se několikrát odsouval a z července se stal prosinec. Hlavní plán rekonstrukcí původně směřoval pouze k výměně vodovodu, kanalizace a osvětlení a k vybudování nového povrchu silnice a chodníků. Majitelé plynového a elektrického vedení nejprve o rekonstrukci neprojevili zájem.

Ovšem když je vedení města upozornilo, že jim znovurozkopání pozemku v příštích letech nepovolí, společnosti RWE a EON se nakonec rozhodly provést rekonstrukci plynového a elektrického vedení souběžně s ostatními pracemi. Kvůli tomu stavba nabrala skluz, jelikož se nějakou dobu čekalo, než společnosti seženou potřebné finance.

Na podzim dokonce vedení města upozorňovalo, že se může stát, že finální úprava povrchu silnice se do konce roku nestihne dokončit. „Obalovny, které dodávají asfaltové směsi, fungují jen do té doby, než zamrzne,“ uvedl před časem blanenský starosta Ivo Polák. Naštěstí nezamrzlo a obalovny mohly dodat asfalt ještě letos.

„Jedná se o konečné řešení, takže přibližně v dalších dvaceti letech nebude nutné (mimo mimořádné události, např. typu havárie) do nové vozovky a chodníku zasahovat,“ sdělil vedoucí odboru komunální údržby Petr RIzner.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..