Pátek, 19 dubna, 2024
Nezařazené

Nové centrum sportu vznikne v Nemocvičně

Nové prostory ke zdravému cvičení nyní nabízí Nemocvična na Smetanově ulici v Blansku. Ke slavnostnímu zahájení provozu došlo v pondělí 12. prosince. První týden mohli zájemci centrum navštívit zcela zdarma. 

Nemocvična se nachází na adrese Smetanova 8 u kruhového objezdu vedle Centra Ježek. „Tento prostor byl námi obsazen úplně z jiných důvodů,“ podotkla ředitelka blanenské nemocnice Vladimíra Danihelková. „Plánovali jsme rekonstrukci naší rehabilitace, která naplno začne v březnu příštího roku. A aby mohl provoz ambulantní rehabilitace zůstat zachován, hledali jsme náhradní prostory, kde bychom mohli nabízené služby našim pacientům dál poskytovat. Tento prostor nás naprosto nadchl a začali jsme přemýšlet nad záměrem, jak jej dál oživit,“ vysvětlila ředitelka.

Vedení nemocnice chtělo blanenským občanům nabídnout úplně něco nového, proto vznikla Nemocvična, jako centrum zdravého sportu pro každého. Ve všední dny tedy bude v budově fungovat ambulantní rehabilitace tak, jak jsou na ni pacienti zvyklí z nemocnice, a to od 7 do 15.30 hodin. Bude probíhat individuální rehabilitace i skupinová cvičení, programy pro seniory jako prevence bolestí zad a kloubů a cvičení pro ženy zaměřené na posilování pánevního dna a břišních svalů. „Máme v plánu rozjet program pro diabetiky Jóga v denním životě,“ sdělila vedoucí fyzioterapeutka Kristýna Mašková.

V odpoledních a večerních hodinách, případně o víkendech pak bude možnost v Nemocvičně navštívit komerční cvičení pod vedením zkušených trenérů. Ti se budou snažit návštěvníkům vysvětlit pozitivní vliv cvičení na zdraví a upozornit na chyby při cvičení, které by mohly zdraví uškodit.

K dispozici jsou moderní cvičební pomůcky – kettlebelly, aerobic bally, gym bally, TRX, švihadla, posilovací gumy, medicinbaly, rotoped, veslovací trenažér, běžící pás a další.

„Nemocnice Blansko chce v Nemocvičně vytvořit místo, kam se budete těšit a hlavně rádi vracet. Komunitu, kde se setkáte se zajímavými lidmi, najdete třeba i nové přátele, zlepšíte svoje zdraví a formu, ale hlavně místo, kde se naučíte mít rádi pohyb,“ uvedla tisková mluvčí nemocnice Kateřina Ostrá.

Součástí Nemocvičny je sportovní bar, který bude otevřený v provozní době Nemocvičny a nabídne nejen občerstvení, ale také si v něm budou moci klienti koupit sportovní výživu, ponožky či ručník.

-mha-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..