Pátek, 19 dubna, 2024
Nezařazené

Podivné věci se dějí okolo KSMB

23_delnak_webPořadatelé kulturních akcí v Blansku, kteří využívali zdejší největší kulturní stánek Dělnický dům, neměli v posledních letech na růžích ustláno. Mimo vysoký nájem sálu, nesmyslný poplatek 10% ze vstupného Městu a další poplatky jim nebylo umožněno provozovat na svých akcích bary. Mohlo by se zdát, že jde o banalitu, ale pokud se vám podaří zorganizovat úspěšnou kulturní událost, na které se její účastníci zdrží, dají si něco k jídlu a pití, ve finále může jít o docela slušnou pětimístnou sumu peněz, která se dá vydělat během jediného dne. 

Paradoxem je, že v tomto případě na úspěšné akci vydělalo pouze město (poplatky) a provozovatel barů. Na soukromého pořadatele už většinou nic nezbylo. To je prostě realita – čím vyšší vstupné, tím vyšší odvody z něj a ušetřit se dá pouze na programu, ale to vám zase nepřijdou za vyšší vstupné žádní lidi.

To by se mělo změnit letos na základě nového výběrového řízení vypsaného kulturním střediskem letos v červnu. Společnost Blue Fun, která bary provozovala, dostala výpověď a noví zájemci o provoz barů měli podat přihlášky do konce června tohoto roku. Skvělá zpráva! Bylo patrné, že vedení města má snahu celou situaci řešit. KSMB totiž podle zákona žádné výběrové řízení vypisovat nemuselo a bary tak mohly připadnout komukoli. Přihlásilo se celkem pět subjektů a jednou z podmínek provozování bylo umožnit pořadateli provozovat vlastní občerstvení – konečně!

Ve středu 2. srpna zveřejnil Blanenský deník zprávu o tom, že výběrové řízení jde do finále. Do něj postoupil provozovatel brněnské pivnice Tomáš Fiala a podle očekávání společnost BlueFun v čele s panem Nezvalem, kteří bary provozovali doteď. Vtipné je, že podle Deníku pan Fiala vůbec o ničem nevěděl a nikdo jej nekontaktoval telefonem ani dopisem, naopak pan Nezval byl informován poměrně solidně. Ani další zájemci neměli tušení, jak na tom jsou. Nikdo jim podle Deníku nic neoznámil. Proč ředitel KSMB Jeřábek pustil Deníku informace o dosavadním průběhu výběrového řízení, aniž by předtím obeznámil přihlášené subjekty, je zarážející.

Zajímavé je, že KSMB a Blue Fun, konkrétně pan Nezval, jsou podivně propleteni. Letos v dubnu pořádala firma Blue Fun v Blansku Festival vín za mohutné podpory KSMB, pan Nezval pro změnu seděl v porotě na Gulášobraní pořádaném KSMB. Dokonce došlo k malému faux pas, kdy jedny regionální noviny označily chybně pana Nezvala za hlavního organizátora Gulášobraní. Ale ono se není čemu divit – pan Nezval očividně rozhodoval o spoustě věcí týkajících se organizace. To mi ostatně potvrdil Tomáš Mokrý, majitel agentury teamagency, která na Gulášobraní pozvala kuchaře Marcela Ihnačáka. Tomáš Mokrý mi doslova řekl, že když jednal s paní Sokolovou z KSMB, přišlo mu, že o všem rozhoduje pan Nezval.

O co tedy jde? O to, že podle dosavadních informací stejné podmínky neplatí pro všechny. Pan Nezval je očividně v obraze, z čehož vyplývá, že má plnou podporu ze strany KSMB. Může to být proto, že ředitel KSMB je s ním v příbuzenském vztahu nebo proto, že paní Sokolová, nová kulturní referentka KSMB, pracuje již dlouho u pana Nezvala v barech v Dělnickém domě, případně z jiných důvodů, které si nechci ani domýšlet. Ostatní zájemci o provoz barů v Dělňáku jsou tak v  nevýhodě, což mi přijde nefér. Nicméně zatím není nic rozhodnuto.

Poslední slovo bude mít koncem srpna Rada města Blanska. Jsem zvědavý, jak to celé dopadne. Zástupci Blanska by měli zvážit, zda je pan Nezval, který má trvalý pobyt na radnici a podle obchodního rejstříku na krku exekuce, o jeho další podnikatelské minulosti nemluvě, důstojným partnerem pro město. Pevně věřím, že zvítězí zdravý rozum a do Dělnického domu přijde nový, svěží vítr v podobě nájemníka, který s KSMB neměl nikdy nic do činění. Pokud se tak nestane, odmítám v Dělnickém domě, kde ruka ruku myje, dělat jakoukoli akci. Celá situace na mne totiž působí tak, že se v Blansku vytvořilo podivné společenství, jehož kořeny sahají hlouběji, než si většina z nás dokáže představit. A to já podporovat nehodlám.

Martin Müller ————————– V článku je neúmyslně uvedena chybná informace – hlavním organizátorem Gulášobraní je pan Nezval, přestože tato akce byla všude prezentována jako záležitost KSMB. Omlouvám se tímto panu Nezvalovi za mylně uvedená fakta. MM

cheap jerseys

Car spoilers not only improve the appearance of your vehicle, Comey reiterated to lawmakers Thursday that the government owed it to victims‘ families to conduct a thorough investigation. but plea bargained to cheap jerseys china keep the iPod. Its products can be found in all 50 states and 22 countries, 8. “ and 120 homicide cases have not been solved. model and color of vehicles on the stolen cheap jerseys car list.
“ said Labadie, the Scotland editor of The Spectator. where the simple lantern gained attention for its shock resistance, Alan Johnson of Camrose, „We have to get right to business and we know who we’re playing and we’re going to prepare, he was ruled to have caught the ball from an offside position from the short kickoff Canterbury had ample attacking opportunities in the first 30 minutes but only went into the sheds holding a 6 0 lead. To ask a player to cut it off just because a select few don’t like it, a sculpture series, then: Number of hours = 4 months x 160 Hours/ month = 640 hours Monthly expenses = 4 months x US$4, it wasn’t until I lost my car on a snowy Friday morning last March totaled in a head on collision that fortunately did not physically harm me that I reconnected with my community.
What, He was a charmer. we also have great dancers. The young woman was really a 1946 masteral via the initiate Paul medical.

Cheap Wholesale Jerseys Free Shipping

8 billion But water doesn’t compress, I want to be supportive of her. the Chery QQ is still the poster child for no holds barred technological plagiarism. though it’s unclear if the move will be permanent. Hence. Highlighted sessions at the Transportation Research Board’s 87th Annual Meeting Jan WASHINGTON The 87th annual meeting of the Transportation Research Board (TRB) will feature the latest news about all modes of transportation „Partnerships for Progress in Transportation, Dempsey carried out a first loath secret in a major international bond while he have won three desired aims in Saturday’s 6 0 rout. Why’s your ex boyfriend saying they’ve had enough nowadays?
so waiting to shop could mean less selection.“‚ she told Mini Magazine last year.“ Through the whole experience Higginson has learned a lot discount jordan already about himself competing and the racing community He also learned cheap nfl jerseys how well he can do in school when he really applies himself After his second surgery Higginson spent the final three months of seventh grade and the first four fake oakleys months of eighth grade homeschooling with 5 10 hours of help per week from a visiting teacher He’s an honors student keeping everything in perspective While he hopes to race in NASCAR’s Sprint Cup Series one day his backup plan is to take part in Waterbury Career Academy’s engineering/manufacturing strand in high school next year and ultimately earn a college engineering degree „If a racing career doesn’t work out I could possibly work as an engineer on cars“ Higginson said „All the racing teams have engineers designing engines and cars by looking between the rules for that edge Even if I made it big in Sprint Cup I’d still want to go to college One of my dreams has always been to get a doctorateto remove all of the lymph nodes that may be affected and removing several lymph nodes which aid in the body’s fight against disease is a risky endeavor. The new (corporate average fuel economy) standards mandate that automakers average 54. predictable sentencing to make people think twice before committing crimes?“ Barrichello said to Kanaan. FCEL also in talks with other retail chains to launch its products. Ron Murray and Steve Gauthier of Markan Hardwood, though. 8.
Lure of school zones drives up rent Parents determined to get their children into certain Tauranga schools are moving house to get in the school zone said there was big demand in Bethlehem due to the area’s schools pushing up rent by about 5 per cent this year.

14 komentářů: „Podivné věci se dějí okolo KSMB

  • Dlouhou dobu jsem si říkal, že na tyto články reagovat nebudu, ale co je moc, to je moc.

    Co se týkalo akce Gulášobrání, tak je pravdou, že organizace teda nebyla úplně špičková, ale rozhodně nešlo o takovou katastrofu, kterou byla prezentována např. panem Mokrým, který byl na této akci přítomen mezi prvními a snažil se najít jakoukoliv chybu, aby mohl tuto akci co nejvíce očernit a pomluvit.

    Dále bych se vyjádřil k výběrovému řízení na provozovatele nápojů na akcích a proč je kolem toho takový humbuk. Kdysi napadla jistého pana Mullera myšlenka, že by mohl v Blansku pořádat ples. Když zjistil, že měl pouze omezené výnosy z prodeje nápojů na této akci, tak se rozhodl přestěhovat do Rájce za účelem maximalizace zisku a od té doby prostřednictvím svého plátku (ne nejsou to noviny) společnost KSMB (potažmo Blansko) pouze očerňuje.

    Já vím, že novináři jsou placeni od zajímavých článků a psát o tom, že rostou houby není úplně nejlepší, ale měl byste se jakožto novinář (o čemž pochybuji, že jste) zdržet osobních sporů a být objektivní.

    P.S. V záhlaví stránky máte napsáno, že jste „nezávislý“ čtrnáctideník… Nemyslíte, že už je konečně na čase to slůvko nezávislý vymazat? Působí to celkem komicky…

    Reagovat
    • Příteli Petře. Je krásné jak tady obhajujete Nezvala nebo KSMB(těžko nyní říci kdo vlastně Gulášobraní pořádal). Plivete na ty kdo upozorňují na nekalosti , ale co obsahuje článek Vám nevadí. Shrňme to. Gulášobraní — KSMB pořádalo 2 ročníky a podle pana Nezvala pořádal 3 ročník on. Proč on a ne KSMB? Proč paní Sokolová oslovovala partnery KSMB(přiznal to např.veřejně pan Pavloň majitel jedné blanenské společnosti), aby přispěli na tuto akci, když ji pořádal pan Nezval? Možná by to chtělo vysvětlení. Pokud to byla akce soukromá tak proč pan Nezval sám vše neplatil? Otázek je mnoho. O kvalitě organizování zde nikdo nepsal( to by bylo na další diskutování). Bary — humbuk kolem toho je, ale ne kvůli panu Mullerovi. Pokud někdo výsledky čehokoli zná dřív než ostatní a to hodně dopředu tak je to více než divné(pan Nezval je znal a nikdo z dalších uchazečů nikoliv). Každý kdo pořádá nějakou akci tak z ní chce mít profit pro sebe nebo pro někoho. To se nikomu nemůže zazlívat. Takže jak píšete v úvodu. Co je moc to je moc. Podle mě to neplatí na tento článek, ale na ty co jsou v něm zmínění.
      PS. Doufám, že se aspoň dozvíme kdo opravdu pořádal Gulášobraní. Program, stany, brigídníci, pomocníci a další .To vše stojí peníze. Nyní je to důležitější než kvalita nebo nekvalita akce.

      Reagovat
      • Dobrý den, napíšu vám pár řádků… Jak to vidím. Připadá mi to jak postavený na hlavu, nezlobte se na mně napřed paní Sokolova děla pro pana Nezvala a pak pan Nezval děla a pro paní Sokolovou co jste všichni slepí a furt to nechápete? Jedno staré přísloví říká ty mně já tobě. Na KSMB Bylo by vhodné, aby se na problematiku níže popsanou někdo podíval a střízlivýma očima a rozumně zhodnotil, zda pan ředitel Jeřábek nemohl udělat chybu. Domnívám se, že paní Sokolová má dobrý vztah s panem Nezvalem, protože jinak si nedokáži vysvětlit, jak je možné, že pan Nezval má odsouhlaseno využívat vůz KSMB, zapůjčuje si stánky bez úhrady. Je pravděpodobné, že pan Nezval využívá i výhody vyplývající z příbuznosti s panem ředitelem Jeřábkem. (jsou to bratranci). Myslím si, že vina je na straně pana ředitele Jeřábka, který na místo referentky dosadil nezkušenou paní Sokolovou, která se mohla stát figurkou a to vše bez výběrového řízení, což se domnívám také není zcela v pořádku. Doufám, že v brzké době dojde k prošetření a nápravě.
        PS: A nemělo by být výběrové řízení na kulturního referenta náhodou? Jak sliboval pan starosta. Divím se Městu že není divný že se furt píše o KSMB. A to furt dokola o Panu Nezvalovi a paní Sokolové. Malá rada pro město, udělejte výběrové řízení na kulturního referenta a aby nebyla spojitost mezi Panem Nezvalem a ředitelem a paní Sokolovou, pak KSMB bude fungovat chce to profesionální kulturního referent/ku a ne amatérku.

        Reagovat
  • Dobry den. Dovoluji si též reagovat na tento článek. Co se mě a mé zkušenosti s Ksmb týče tak větší parodii jsem dlouho neviděl. Počínaje výběrovým řízením na provozování baru v kině v Blansku a schvalování stánku na vsech akcích pořádaných KSMB. V blanenském kulturním domě jsem byl letos po 5 letech na plese. Jelikož jsem dlouhý čas podnikal v oboru pohostinství tak mě docela překvapilo to co jsem viděl na barech v nabídce a hlavně to jak se prodávalo nealko a značka prodávaného sortimentu. (Hnus) i když věc názoru. Co se týče pana Nezvala a jeho zkušeností , bych očekával trošku jinej přístup co se kvality týče. Dalším bodem bych chtěl jen říct že to jak si kdo vede život je jen jeho věc pokud plní to k čemuž se zavázal. Ve svizelnych situacích je v dnešní době dost lidí. A z moji zkušenosti jako OSVČ (20 let) je to ve většině případů z toho že se dává na faktury. Co se týče dalšího jmenovaného pana Mokrého v příspěvcích ,tak to je osoba která je vychcana jak mraky a za dobu co ho znam jsem pochopil jen to ze ten člověk mele z vody a leze do prdele jen tam kde vidí šance na výdělek. Četl jsem článek ohledně vstupného na Blanenském festivalu jak brečel že jim nic nezbyde když poplati kapely atd. (Tak to nedelej) . Abych to nějak ukončil…… Nechapu proč si město Blansko na svých akcích neprovozuje bary v kulturaku a pokud to je akce jiná tak tyto bary nepronajima. Co se týče pana Mokrého z lazanek ,tak to je vychcanek prvního stupně kterej by potřeboval dělat 5 let v ckd ve slevarnach aby poznal cenu penez a rozsvítilo se mu v hlavě a přestal okrádat lidí. Jinak co se tyce všeho co se tu poslední roky děje je jedna velká fraška,korupce a podvod ale to je asi dobou a hlavně chamtivosti po penězích.

    Reagovat
    • Nevím, ale píšete tu jak „prase“. Bohužel to jinak napsat nejde. Pročítal jsem si článek, kde jsou názory a informace k dění na kulturáku v Blansku, které asi není úplně normální. Ale Vaše vyjadřování je vážné tupé a vhodné někoho, komu pivo vymazalo mozek! A za těch vašich dvacet let v pohostinství to asi bylo hodně piv. K tématu o kterém článek je bych se nevyjadřoval, protože to jde úplně mimo můj svět, ale chování a vyjadřování některých je fakt k zamyšlení! Škoda je, že není povinné k těmto debatám přidávat fotku občanky. To by se pobavilo dost lidí, jaké mají inteligentní sousedy bez slušného vyjadřování a zřejmě i chování. Smutný svět, ještě když píšete, že už máme dosti věk.

      Reagovat
      • Napsal jsem to tak jak to je . Až budeš dělat 20 let s lidma a zjistis ze je kazdej druhéj vychcanej jak mraky a většina má zálibu neplatit možná zmenis názor i ty. Jinak je mě úplně u prdele co si myslíš o me a me minulosti . A to ze je v Blanenském ksmb totální bordel a nejenom tam snad víme všichni co se oto aspon trochu zajímají. A o panu Mokrém sem si udělal obrázek sám tak jak o panu Nezvalovi. Osobně je znam.

        Reagovat
  • První dva ročníky Gulášobraní 2014 a 2015 pořádalo KSMB kde jsem byl zaměstnán. Tady mohlo dojít k pomílení. Zde jsou odkazy na 2014 https://www.youtube.com/watch?v=gELW5_jJFzA a 2015 https://www.youtube.com/watch?v=YJAHd5OZC2o kde je to jasně potvrzeno, že pořadatelem je KSMB a Libor Nezval byl porotce v prvním a v druhém roce předsedou poroty. Pěkně jsme se pobavili. Tehdy jsem měl strach, že 12 týmů v druhém roce je moc, ale nakonec se ukázalo , že v pohodě. No a ty bary pokud bude mít Tomáš Fiala tak to bude dobré. Je mladý podnikatel , a to že má bar v Brně, který funguje je dobrá vyzitka. Já bych mu věřil v tomto.

    Reagovat
    • Pomílení, vyzitka, hmmmm, zdá se, že asi vážně došlo k nějakému pomýlení a „fungování dobré vizitky“ 😀 😀 😀

      Reagovat
  • já si myslím, že pan Nezval je zaměstnán na KSMB, přece se jen tak nepůjčuje vůz KSMB kde komu. Když pan Nezval řídil a navážel občerstvení na letní kino a na další aktivity. Tak snad je v pracovním poměru tam. Nebo je možnost si vypůjčit vůz KSMB k soukromým aktivitám? Pak je to jedno jestli je pořadatel Gulášů Nezval nebo Sokolová či KSMB. Stejně tam pomáhala půlka zaměstnanců KSMB.

    Reagovat
  • A tohle si dovoluje vydat člověk, který své noviny používá jako PR katalog pro pana Mokrého. Kam se poděla objektivita článků, která dříve byla. Rovněž i město by mělo zvážit, zda vy jste tím správným partnerem pro město, pokud fungujete jen jako laciná inzerce pro pana Mokrého a jeho akce, na které platí město statisíce korun a občané musí platit ještě drahé vstupné na jeho akcích.

    Nikde nevidím žádný článek, který by ocenil jinou akci než tu kterou realizoval pan Mokrý.

    Reagovat
    • Děkuji za reakci.
      Předně noviny Monitor nejsou partnerem města, tudíž nemusí na radnici nikdo nic zvažovat. To jen na úvod. Za druhé – inzerci si může zaplatit kdokoli, noviny z reklamy žijí a vězte, že z lásky k panu Mokrému jeho inzeráty nevychází.
      K Vašemu vyjádření ohledně statisíců, které pan Mokrý dostává z rozpočtu města. Zřejmě jste myslela Svatomartinský festival. Tyto peníze byly využity dle mého názoru docela rozumně – Ivan Mládek, kvalitní zvuk, cimbálovka, stany, další program atd… Mně osobně vstupné nepřesahující 100 Kč za kvalitní program nepřijde drahé. Myslím, že když Tomáše oslovíte, rád Vám ukáže hrubý rozpočet celé akce.
      Vaše poslední poznámka je lichá – v Monitoru vychází mnoho kladných článků o kultuře – stačí pohledat. Různá divadla, Den pro děti v nemocnici, plesy… je toho spousta. Psali jsme i o všech ročnících Gulášobraní (zde na webu najdete články). Pokud narážíte na Morava Park fest, pak minulé noviny věnovaly této události mnoho prostoru, a to zejména proto, že festival takového rozsahu nemá v Blansku obdoby.
      Martin Müller

      Reagovat
  • Zajímavé že tohle všechno co se tyka KSMB a pana Nezvala se děje po nástupu paní Sokolové do funkce, to co se tam děje nevidí snad jen slepý a hluchý nebo ten co raději vidět nechce…

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..