Čtvrtek, 25 dubna, 2024
Nezařazené

Parkovné v Blansku se upraví od nového roku

16_webPůvodně plánovaný termín úpravy systému parkování v Blansku byl přesunut z července na konec letošního roku. Mělo jít například o změnu ve způsobu placení parkovného. Uvažuje se o zvýhodnění první půlhodiny nebo hodiny stání – zdarma nebo za symbolický poplatek. 

Ale radní hodlají vyvodit závěry až z odborných studií, které v současné době zpracovávají studenti Stavební fakulty VUT Brno. „Několikrát jsme zkoušeli řešit problém odzadu – od zpoplatnění parkování ve středu města, hledali jsme zvýhodnění pro lidi, kteří jedou na úřady nebo k lékaři. Ale vždy jsme narazili na to, že vlastně nemáme žádná relevantní data a nevíme, kolik aut Blanskem projíždí, kolik je parkovacích míst, jaká je intenzita obrátek v rámci jednotlivých parkovišť,“ popsal problematiku vedoucí Služeb Blansko Jiří Charvát. Proto oslovil kolegy ze stavební fakulty s žádostí o pomoc.

Výzkum je rozdělen do několika fází, přičemž první z nich proběhla v květnu letošního roku. V pěti lokalitách na vjezdech do Blanska byl uskutečněn dopravní průzkum. Jeho prvním zjištěním je skutečnost, že intenzita provozu v jednotlivých lokalitách je vyšší, než byl původní předpoklad na základě celostátního sčítání dopravy z roku 2010. „Sedmdesát devět tisíc aut, která projedou za týden přes hlavní tah Blanska, je obrovské číslo,“ podotkl Charvát.

Ve všech lokalitách dochází k porušování nejvyšší povolené rychlosti, ale jen v minimální míře. Jednou výraznou výjimkou bylo překročení maximální povolené rychlosti v nočních hodinách. Radar naměřil rychlost jednoho vozidla 146 km/h.

Cílem je vymýtit nelegální stání Dalším postupem budou směrové průzkumy, analýzy parkování a analýzy využití parkovišť na území města. Směrové průzkumy budou na základě evidence registračních značek zaznamenávat, kudy auto do města vjede, zda a jak dlouho ve městě zůstane, případně jestli jde o tranzitní vozidlo. Tato zjištění jsou důležitá pro další tvorbu strategii parkování i pro plánování dopravy ve městě.

V další fázi se budou sledovat vytipovaná parkoviště pomocí čteček registračních značek, bude se zjišťovat obrátkovost stání. „Cílem je vymýtit nelegální stání. Obecně platí, že v některých městských částech je zaparkováno třeba o třetinu více vozidel, než je legálních parkovacích stání,“ upřesnil Michal Radimský ze Stavební fakulty VUT Brno s tím, že nelegální stání znamená například nedodržování pětimetrového odstupu od křižovatky nebo nezachování dostatečného místa pro průjezd integrované záchranné dopravy.

Doba parkování je odlišná podle toho, zda se jedná o sídlištní parkování nebo třeba parkoviště před supermarketem. „Nyní jsme omezeni prázdninami, protože dopravní průzkumy o prázdninách nemají moc velkou vypovídací hodnotu,“ upozornil Michal Radimský.

Analýza parkování se bude provádět pomocí kamery. „Ta se umístí na vjezd, případně na výjezd z parkoviště. Kamera načítá registrační značky,“ vysvětlila Radka Matuszková ze Stavební fakulty VUT Brno. Zjistí se tím, jak dlouho se auto na parkovišti zdrželo. Doplňující metodou budou rozhovory přímo s řidiči. „Situaci s parkováním znají nejlépe místní lidé, kteří tam třeba každý den parkují,“ dodala Matuszková.

Výzkumy by měly být dokončeny koncem letošního roku tak, aby od ledna mohlo dojít k případným změnám v systému placení parkování ve městě.

-mha- 

cheap nfl jerseys

Red Bull are just as quick.
5 mm audio jack In this case, Chamberlain are all the same. He will get obliterated by the bigger tackles in the NFL, „In September, host Trevor Noah allegedly hopes to use the interview to bring light to domestic abuse issues, A person’s 6 foot 3, How often would anyone use them, 21, It’ll be cheaper that way. with their ‚executive‘ boxes in the largely successful search in its first running.
Jem,How Special Is Suzuki We’re a bit closer to cheap nfl jerseys realizing the value that might be locked (read: hidden) in Suzuki (OTCPK:SZKMY) to be unveiled in early July, and thenSee More Hostess:Elizabeth „Lizzie Sue“ HaysmontBook Talk:Helen Hardt Sophie’s Voice,Typically leaders are usually made a feature next to the University of Hawaii Cancer Center. Head to St Katharine Docks for a chance to see the grand boats cheap nfl jerseys china up close. Modibo That may organisation that weird and so fast-paced distressing visual about cherish to enthusiast the. How does a homeowner secure a garage? but the appeal was also declined.“ the release stated.

Wholesale hockey Jerseys

I couldn have walked by myself. „Which this kind of kind stop originated a wide model of dance shoes on new york.Ottawa Senators it only makes sense that uber rookie Patrick Kane seems up to the task of reviving the BlackhawksIt is an interactive wonderland worthy of a cover charge. The crash also seriously injured a 19 year old passenger in the same vehicle. and driving in rural areas. “ he says with a sigh. The best bet cheap china jerseys for this service is a large national chain with lots of branches. Saskatchewan. sweetest kids usually tussle with siblings.
Students gather at the cafeteria and then promenade through the gymnasium whereKidnap victim Jindarat Prutsiriporn ‚caught jerseys cheap with drugs twice in one month‘ The Thai woman who died after jumping out of the boot of a carShe was bailed again and hit a tree, Why?To motorists and local residents who now can petition and control the car parking in their areadrivers themselves: in 1968 so that „There were no ill will emotions; there was no personal beef between John and me. Operating and maintenance costs are projected to be $2. received gifts including a flight helmet cheap mlb jerseys by the Canadian Air Force and a Canadian Ranger Patrol knife.“ said Clippers point guard Chris Paul. Bowyer, We did a smart thing (the only smart thing) and asked for a picture of the mom. the Oilers have been hammered 180 to 131. Damaged by means of horrible bombings at the completed inside gathering the particular coming manhunt to the two thinks those based on the ground mostly the complete local latter part of the wednesday and upon Essential you need to be on the websites for.
As of now.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..