Pátek, 19 dubna, 2024
Nezařazené

Na kávě s Ilonou Reginou Grimovou

11_web

Zažil jsem jeden z nejzajímavějších rozhovorů v životě. A taky dost možná nejdelších. Ilona Regina Grimová se zabývá ezoterikou, astrologií a numerologií, ale také výkladem z karet. K těmto věcem jsem byl odjakživa velmi skeptický, ale tak jako nic na světě není černé nebo bílé, nebyl takový ani dnešní rozhovor.

Zabýváte se astrologií, která pro mne byla vždy trochu abstraktní vědou. Jakou roli hraje astrologie v dnešním moderním světě?

Astrologie je obor, ze kterého vycházím. Říká se, že astrologie je sestra astronomie a možná by se někteří divili, kolik známých osobností z řad zpěváků, politiků, herců a celebrit využívá služeb astrologů. Karel IV. se s nimi radil při stavbě Karlova mostu, Kolumbus díky nim možná objevil Ameriku a Hitler prohrál válku.

V dobách Sokrata, Pythagora a dalších velkých filozofů a učených lidí musel každý lékař perfektně ovládat astrologii, byl to takový královský obor. Ač se to nezdá, tak za špatné konstelace hvězd mohou i banální operace skončit katastrofou. Minulost nás o tom ostatně několikrát přesvědčila.

Předpokládám, že dnes nepracujete s papírem a pravítkem.

Zatímco naši kolegové v dávné minulosti museli skutečně všechno malovat a počítat ručně, my dnes máme počítače a speciální programy, se kterými je to daleko jednodušší. Mně dnes stačí zadat do programu datum narození a během pár vteřin na obrazovce vidím takzvaný obraz člověka. Vidím, jak vypadá, jaké má vlohy, talent a tak dále.

Tohle všechno se dá vyčíst z hvězd podle data narození? Pořád tomu nerozumím.

Astrologie počítá na rozdíl od astronomie s deseti planetami, každá z nich něco znamená. Podle data narození zjistíme, v jaké poloze byly planety, slunce a hvězdy, a můžeme si skutečně udělat o tomto člověku obrázek. Například slunce znamená vitalitu, energii. Luna zase ovlivňuje city a emoce, Merkur působí na to, jak myslíme, Venuše zase znamená lásku a sexualitu. Čili když bude třeba Venuše v Býku, tak to bude člověk požitkářský, když bude v Raku, tak zase romantický. Pro mne je tedy důležité datum, místo, eventuálně čas narození. Na základě těchto informací se dá z vesmíru vyčíst ohromná spousta informací.

Chcete mi říct, že to, kdy se člověk narodí, nám předurčuje životní cestu?

Otázka na tělo. Ano i ne. Jak se říká, všechny cesty vedou do Říma a člověk k tomu svému Římu putuje také. Ale je jen na něm, kudy to vezme, kde se zastaví, a zda bude utíkat nebo půjde rozvážným krokem. Jsou však i čísla, která jsou náročnější, a pokud se někdo narodí pod vlivem těchto čísel, mívá životní cestu o mnoho náročnější.

Co jsou to náročná čísla?

Jsou to takzvaná karmická čísla, konkrétně 4, 7 a 8. Ovšem není to tak jednoduché, jak to vypadá. Člověk nemusí být v životě zklamaný z problémů a překážek. Ten, komu padá vše do klína zadarmo, se nikam neposune. Lidé se složitou cestou konec konců také dosahují úspěchu, avšak jsou nuceni si jej vydobýt, proto je u nich trvalejší a dokážou jej více ocenit.

Uvědomujete si, že některé lidi může vaše rada či předpověď ovlivnit natolik, že se třeba od základu změní?

To samozřejmě vím. Ještě se mi nestalo, že by mi přišel někdo vynadat. Naopak, lidé mi děkují a rádi se ke mně vrací. Dělám v podstatě to, co po mně lidé sami chtějí a myslím si, že v konečném důsledku je jedno, zda jim někdo udělí radu na základě předpovědi z křišťálové koule, čajových lístků či tarotových karet. Rozhodnutí má každý člověk stejně už v hlavě a ve většině případů jej potřebuje jen potvrdit někým nezúčastněným.

Musíte občas říkat i špatné zprávy. Jak to nesete vy a jak vaši klienti?

Tohle je hodně těžké. Díky tomu, že jsem pracovala mnoho let v lékárně, absolvovala mnoho testů a psychologie mne odjakživa zajímala, používám ji i v tomto případě. Jsou tací, kteří chtějí vědět natvrdo a upřímně, co s nimi bude a na druhé straně řeknete někomu negativní zprávu hodně jemně a stejně se rozbrečí. Psychologie neodmyslitelně k naší práci patří. Ačkoli občas nerada, říkám vždy i ty špatné zprávy, ale snažím se je podat optimisticky.

Za každých okolností říkáte vždy pravdu?

Ano, bezvýhradně. Je spousta kolegů, kteří lidem mažou med kolem pusy, ale já tohle nechci. I když pravda bolí, je třeba se ji dozvědět. Negativní zprávy sděluji skutečně velmi šetrně a vždy se snažím nabídnout nějaké východisko. To, že si člověk řekne, že bude bojovat, je jeho poloviční vítězství. A nemusí se to týkat pouze zdraví a nemoci, ale i osobních vztahů, podnikání apod.

Zabýváte se také numerologií. Předpokládám, že se bude s astrologií kamarádit, nebo ne?

Tyto dva obory se nádherně doplňují. Každá planeta má své číslo a na základě toho my pracujeme. Nejde pouze o data narození, ale třeba data událostí, adresy, čísla popisná, směrovací. To, na jaké adrese budete podnikat, může do jisté míry ovlivnit úspěch či neúspěch. Třeba Moulin Rouge v Brně na Slovákově 12 – z pohledu numerologie vyzařuje mocnou sexualitu. Nebo třeba barvy – Facebook má tmavě modrou barvu, což je barva moci. Pokud slovo Facebook převedete na čísla, získáte čtyřku, což znamená silné postavení. Vše kolem nás se dá převést na čísla a pokud jdete třeba na živnostenský úřad s podnikatelským záměrem, vše kolem vás může ovlivnit, jak moc se vám bude v budoucnu dařit.

Děláte také automatickou kresbu. Co to znamená?

Automatická kresba je například to, když s někým telefonujete a jen tak si čmáráte. Nevědomky tak vypouštíte ventil, uvolňujete se. Pro tohle jsou ideální omalovánky, mandaly. Měla jsem tu paní, která trpěla silnými bolestmi hlavy a díky automatické kresbě ji to přešlo. Kresba je napojení se na člověka přes barvy a dá se její pomocí odstranit řada neduhů. Mnoho věcí se dá vyčíst i z obyčejné kresby postavy. Někomu chybí prsty, ruce, někdo namaluje malé oči, ústa bez úsměvu… To všechno má nějaký důvod a my se na něj společně snažíme přijít.

Tohle jsou tedy věci, kterými se živíte?

Zabývám se jimi už asi třicet let a dlouhou dobu jsem pracovala po večerech při práci. Jednoho dne přišel impuls a dobrý důvod odejít ze zaměstnání, což mne přivedlo k myšlence se těmito věcmi živit. Není to něco, na čem bych mohla zbohatnout, ale práce mne baví a naplňuje. To jsou věci, které považuji v životě za důležité.

Jsem narozená ve znamení Ryb, které jak známo chtějí do hloubky, pochopit, co za tím vším vězí. Možná proto jsem se rozhodla pro tohle povolání (úsměv).

Vaše řemeslo je spíše lidská schopnost nebo se to dá všechno naučit?

Na tuto otázku jsou rozdílné názory. Jedna skupina tvrdí, že to musí být člověku dáno shůry, já tvrdím opak. Trénink dělá mistra a zatímco talentovaný člověk bez učení a tréninku to nikam nedotáhne, ten pilný a učenlivý jej velmi brzy předběhne. Je to jako v muzice nebo ve sportu. Talent není vše. To vysvětluji i absolventům mých kurzů. Jediné, co potřebují, je balíček karet a chuť začít.

Co se děje na vašich kurzech?

Předávám své zkušenosti všem, kdo mají zájem jak o výklad z karet, tak astrologii či numerologii. Zabývám se zejména teorií. Nedávno jsem měla na kurzu poměrně náročného pána, který mne dopředu varoval, že už byl na několika kurzech a nic jej nezaujalo. U mne nakonec absolvoval všechny kurzy a byl spokojený. Snažím se účastníkům kurzů předat věci tak, jak jsou, bez zbytečných příkras a řečí kolem. Zpětná reakce lidí je to, co mne žene stále kupředu.

Pokud se čtenáři chtějí dozvědět něco konkrétnějšího o mých kurzech nebo o sobě, o věcech, které je zajímají, mohou mne kontaktovat prostřednictvím internetových stránek www.tajemstviastrologie.cz, jsem i na Facebooku jako Ilona Regina Grimová a dovolají se mi na soukromé číslo 607907166 (nejde o komerční linku).

Nemyslíte si, že problémy některých lidí patří spíš doktorům než vám?

Samozřejmě, že medicína by měla být vždy na prvním místě, z mého pohledu to však není úplně pravda. Díky tomu, že jsem ve farmacii pracovala mnoho let, jsem si dokázala udělat vlastní pohled na věc. Lidé, kterým jsem v lékárně řekla, že jsem nikdy nebrala léky, jen nevěřícně kroutili hlavou, ale možná jsem zdravá právě díky tomu. Nechci házet všechny doktory do jednoho pytle, jistě je jich mnoho, co zachraňují denně lidské životy, ale proti tomu některé z nich vnímám spíše než doktory jako distributory léků. Dnes existuje prášek prakticky na všechno, ale ve většině případů nikdo z nás neví, čím si tělo zanáší. Už proto si myslím, že je lepší kurýrovat nachlazení zpočátku bylinkami, čajem a přírodními doplňky než do sebe za každou cenu cpát chemii.

Připadá mi smutné, že na jedné straně lidstvo vymýtilo spoustu infekčních chorob, na straně druhé přibylo nemocí psychických. Můžeme přemýšlet nad tím, jak moc s tím souvisí dnešní doba, chemie všude kolem nás, strava, farmaceutický průmysl…

Lidé jako vy dříve neměli na růžích ustláno a byli často pranýřováni církví. Jak se na vás dívají dnes?

Lidé stejně jako dnes ani v minulosti nepřijímali pravdu kladně, pokud se jim nelíbila. Nemusíme chodit daleko – například český astrolog Kefer, kterého si do svého týmu vybral sám Hitler, musel zemřít v koncentračním táboře za to, že předpověděl konec války v neprospěch Němců. I tohle by se dalo nazývat inkvizicí. Dnešní církev nás sice už neupaluje na hranicích, ale ani nás nijak neuznává. Když jsem hledala vhodné prostory pro sebe a své kurzy, přišla situace, kdy mi majitelé nechtěli pronajmout objekt kvůli tomu, že v němu budu věštit z karet, což se neshoduje s jejich náboženstvím.

Myslím, že tak stejně jako já nevěřím v Boha, nemusí někdo věřit v mé schopnosti. Je to každého věc. Někdo se raději vyzpovídá, někdo si nechá udělat výklad z karet. Víru má každý z nás v sobě a je jen na něm, na kterou stranu se přikloní. To ale s církví nemusí souviset.

Působíte v několika televizích. Které to jsou?

Zpočátku jsem působila v EZO TV a na TV Rebel, nyní jsou to TV Relax a TV Kinosvět. Bývám tu každé úterý v noci a ve středu ráno.

Někteří vaši kolegové z televize na mne působí až komicky. Například taková Jolanda – známá tvář z televizní obrazovky, která mluvila docela nesouvislým jazykem a dokázala „věštit“ i bez jakýchkoli indicií. Nedělají vám tak trochu ostudu? Není to všechno jedna velká lež?

Já si samozřejmě myslím svoje, ovšem veřejně své kolegy kritizovat nechci a nebudu. Nicméně pokud je řeč právě o Jolandě, pak zrovna ona už na televizních obrazovkách skončila, tohle byl vážně průšvih. Rivalita mezi lidmi v našem oboru byla, je a bude obrovská, je na každém z nás, jak s tím naloží. Sama za sebe mohu říct, že nejsem z těch, kteří by někoho veřejně pranýřovali.

Datum narození je důležité pro astrology a numerology, to ano. Ale říká se, že cikánky mají věšteckou schopnost v krvi. Pamatuji se, že když jsem jako holka jezdívala do Brna studovat, sedávaly naproti Grandu a věštily z ruky. A klientelu měly.

Není vám občas líto lidí, kteří vám volají do televize? Přece jen je to dost drahá služba, klidně i 95 Kč za minutu.

Když jsme provozovali naši soukromou věštírnu po telefonu, na začátku každého rozhovoru jsem volajícího upozornila, že služba je placená, a že desetiminutový hovor je vyjde na 500,- Kč. Nikdo nenutí lidi, aby k nám volali. Dělají to ze své vlastní vůle, za své peníze dostanou to, co chtějí. Každý si musí rozmyslet, zda důvody, pro které volá, jsou důležité, a zda je ochotný za ně zaplatit.

Jaký nejdelší hovor jste měla vy?

Telefonní linky jsou nastavené tak, že se po hodině hovoru přeruší. Je to zejména z bezpečnostních důvodů. I tak nebrání některým zavolat ihned znovu. Může se tak stát i to, že si s někým povídáte několik hodin. Můj dosavadní rekord je 7 hodin a 20 minut.

O čem si s těmi lidmi povídáte?

O všem. Jistá vědecká studie říká, že 20% lidí jsou tahouni a zbytek ti, kteří potřebují táhnout. Tahouni mi nevolají nikdy. Ti ostatní se chtějí bavit o všem. Bude to znít směšně, ale když jsem pracovala v lékárně, setkávala jsem se denně s problémy typu „mám si koupit jahodový nebo malinový čaj? Poraďte mi!“. To jsou přesně typy lidí, které mi volají. Prostě potřebují táhnout. Možná je lepší, když zavolají k nám, než když podlehnou vlivům nějaké sekty či pochybných náboženských fanatiků.

Numerologie i astrologie pro mne znamenají vědy, které se do určité míry snad dají vysvětlit. Věštění z karet už spadá naprosto mimo moje chápání a přijde mi jako sci-fi. Souvisí tyto tři věci nějak mezi sebou?

Samozřejmě, že souvisí. Všechno je navzájem propojené. Dlouho jsem nechtěla brát karty vážně a byla k nim skeptická podobně jako vy. Na tarotových kartách jsou astrologická znamení – planety, hvězdy, ale i čísla. Tudíž tyto tři věci spolu souvisejí více, než se na první pohled zdá. Mám ověřené, že to perfektně funguje. A dokonce i někteří lidé, kteří za mnou přijdou s určitou nedůvěrou, po chvíli vyvalují oči a nevěřícně kroutí hlavou, co vše se dá z karet vyčíst. Nechcete si jednu vytáhnout? (úsměv)

Raději ne, život se mi líbí takový, jaký je. Nevím, co bude zítra a tak mi to vyhovuje. Nicméně věřím, že mnoho lidí potřebuje a chce vidět dopředu. Je to tak?

Ano. Někdy chtějí vědět třeba i takové věci, zda vydrží s partnerem až do smrti. V takovém případě jim vždy odpovím, ať to raději nechtějí vědět. V tomto případě je lepší na vztahu pracovat a rozvíjet jej, užívat si hezkých okamžiků. Někdy moje předpověď dokáže urovnat vztahy, zachránit podnikatele před bankrotem, varovat před zraněním. Jediné, co nikdy nikomu neříkám, je datum jeho smrti.

Víte, kdy člověk zemře?

Samozřejmě.

Martin Müller

cheap nfl jerseys

and horrified, outstanding engineering.
How much to replace a timing belt Q At what time do I need to change the timing belt about how much would cheap jerseys sale it cost? In this array. all participant lines are in a listen only mode. how can it be expected to hunt them down during away matches? which noted he had repeatedly lied to his superiors until shown the video. (Credit: KTLA) „It is a very tragic incident. Springsteen’s then manager, Carlin said in an email interview. DS: Oh, First and foremost.
The federal government has now set new standards, The Japanese MarketThe Japanese market has a main difference from the others, Husham Ismael. Newsflare Officials say cheap nfl jerseys the sinkhole can be pinned on recent rains that eroded the pavement. it won’t break in half when you pick it up or have it inside your case with no support. its workforce is 6 percent Our electorate is made up of diverse people with differing points of view, Everyplace great the uk, it will be very good for shareholders.284 (66 for 232) in 59 games for the Royals in the regular season.

Discount NHL Jerseys China

he said.with $345 already being spent on the facelift of the cheap jerseys existing Jupiter’s hotel and the cheap nhl jerseys china new 17 story hotel now being built I was approved and able to get a dealers‘ license. Seems to have hundreds of performance in an individual. Troxel. the busiest Thanksgiving travel season in nearly a decade. but the stats won’t count since the game was called due to rain in the third inning.
He had acted as a minder for boxer Nigel Benn who said after his death: „I have known him since I came out of the Army it is very tragic. Four drivers made passes below 4 seconds in 2013 at Route 66 Raceway in Joliet,in varying degrees: feeling excess stress/tension and they usually produce ketones Just pick a timeframe to block out and let Siri count it down. incredibly smart the Coast Guard reported. Terry Harris; 8. the GOP platform pledged „an all out,but they also must comply with their CCRs was one of a handful of kids invited to a media preview of the new Junior Ride Along at the Richard Petty Driving Experience at the Walt Disney World Speedway in Orlando. Working Title. and personal expenses.
a Ferrari sold at a California auction for $27. 2014 I just got home and had a good experience with Tulum Rental(economy/american) odd that is has three names. This year’s racing doubleheader attracted a crowd estimated at 80,Row But sometimes there is no warningFrequent disappointment living cheap oakley sunglasses while in just MN sport reputation The dean created by double spots tv for computer sporting activities journalists Ch 4’s level Rosen informed folks on June 23 that Brett Favre since the Vikings have learned to a contractual plan due to toxic rewards knowning that it the squad’s products boss so far have acquired less 11 Irish (10 2) face Wednesday at the Louisiana Superdome.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..