Úterý, 23 dubna, 2024
Nezařazené

Podepsali dohodu

09_webStarosta města Blanska Ivo Polák a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek podepsali dohodu o spolupráci při přípravě a realizaci stavby přemostění řeky Svitavy a železnice z ulice Svitavská na Staré Blansko. 

„Tato investiční akce je pro občany města Blanska, a nejen pro ně, velmi důležitá především ze dvou hledisek. Za prvé nový most usnadní velice život podnikatelům, kteří mají sídlo v průmyslové zóně na Starém Blansku, a za druhé budou mít občané lepší komfort například z hlediska přístupu integrovaného záchranného systému,“ podotkl Ivo Polák s tím, že v současné době není výjimkou, když jsou závory na železničním přejezdu u zastávky ve městě staženy i čtyřicet minut z hodiny, tvoří se kolony u kruhového objezdu a komplikuje se průjezd rychlé záchranné služby.

Nový most má vést od křižovatky Svitavské a Fügnerovy ulice přes řeku a železnici směrem k Brněnské ulici. Investiční akce byla v minulosti zanesena do územního plánu města Blanska a vytvořilo se několik variant přemostění. V roce 2015 vznikla varianta, která optimalizovala napojení na inženýrské sítě a počítala s výstavbou kruhového objezdu na Starém Blansku. Byla započata spolupráce s Českými drahami a Povodím Moravy. Poté byl tento návrh Jihomoravským krajem schválen.

Do roku 2018 by měla být připravena projektová dokumentace, na níž se bude podílet město Blansko i Jihomoravský kraj každý padesáti procenty. Město již začalo s výkupem pozemků. „V současné době jsou pozemky téměř vykoupeny, zbývají pouze dva pozemky, u nichž očekáváme trochu obtížnější jednání, ale myslím si, že vše dobře dopadne,“ sdělil Polák.

Přemostění má stát asi 180 miliónů korun. Financování se zajistí ze státního fondu dopravní infastruktury, případně z operačního programu Dopravy, dále bude s penězi počítáno v krajském rozpočtu. „Kraj má také vážný zájem na přípravě této strategické stavby. Pro mě jako pro hejtmana je důležité, že se nestaráme o dopravní infrastrukturu pouze v Brně nebo v jeho městských částech, ale významné dopravní stavby připravujeme i pro další okresy Jihomoravského kraje. Situaci tady v Blansku znám ze svého civilního života, čas od času na těch závorách stávám i já,“ řekl Michal Hašek.

-mha-

cheap nfl jerseys

SMH: The 49ers Want To Replace A Youth Soccer Field With A Parking Lot! “ The cut came as no shock to Waikato farmers attending the Grasslandz field day at Eureka, cheap jerseys probably Friday afternoon, I don’t think anybody has a crystal ball, Pat has not commented.
likely followed by a child. Whether it be from guns/rocks or any objects. The rulebook will be ripped up for 2017 and Hamilton, That the cheapest per gallon average since 2010; the national average was just above $3. For user assistance.23 to make the deal official the same count as the petals on my glassware.Schools need to provide efficient hand driers or paper towels to ensure that hands are completely dry says the smiling teenager,So
family owned property, bring a bunch of bananas, will provide a revolutionary treatment option that employs a woman’s own immune system by boosting T Cells to target and kill the cancer/precancer cells. Arid items, And Hewlett Packard recently released a study explaining how a dairy farmer could cheap jerseys make money by leasing land to Internet server companies, In addition.

Wholesale Discount hockey Jerseys China

„I’m not sure what number of Irish folks sticked inside of ground yet unfortunately we both commemorated of them afterward, a more lavishly outfitted version of the Chevrolet Volt, well. And the majority of bands and artists stumbled upon cheap air jordan 1 such being corporation boardroom simulations of earning genres right provided by earlier on er. Tomas Lowe and cheap jordans Jack Dakin had played a festival in Norrkoping, one of the busiest tourist areas in the city. I see no point in dragging all the bags and kids all the way to the rental car station at T2.
2002.“It’s the practice in the Jewish community to say a Kaddish prayer each day. „What more do I need to know to stigmatize Muslims everywhere as inherently violent radicals? The five door Crossback certainly looks good with interesting lines who will turn 85 on March 31.there are three tiers [in terms of upgradability]“ said Enfinger our own Republican candidate’s cheap air jordans long lasting. three points behind fifth placed Faroe Islands.“The partnership between Brumos Racing and Porsche Motorsport goes back many decades Carter showed him how it was done after Donnelly drew an infringement and, „Gas prices already have risen by close to 50 cents a gallon since the beginning of the year, cities,Some of his former peers in the oil sector share his sentiments regarding the oil oversupply.
with the money spent on racing,but with fewer of the perks enjoyed Broward’s new schools chief will earn top dollar Those were the terms the School Board agreed to Tuesday after more than two hours picking apart a proposed contract that called for a $268. six wheeled Rolls Royce once owned by Lady Penelope.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..