Čtvrtek, 28 března, 2024
Nezařazené

Tříkrálová sbírka: rekordní výsledek

02_web„My tři králové jdeme k vám,“ ozývalo se v prvních čtrnácti dnech nového roku ve většině obcí v celé republice. Také na Blanensku koledníci koledovali a dárci přispívali do zapečetěných pokladniček Oblastní charity Blansko. Lidé v okrese Blansko věnovali celkem 1 827 836 korun, které pomohou potřebným v regionu. Motto letošní sbírky znělo: Kde jsou přátelé, tam je i pomoc.

Oproti loňské vybrané částce, která činila bezmála 1,7 milionu korun, jde letos o nárůst o více než 133 tisíc korun. Letošní sbírka byla již šestnáctou v pořadí. Skupinky tří králů vyráželi do ulic, zvonily u domů a zpívaly koledu. Lidé kromě peněžního příspěvku do pokladniček koledníky obdarovávali sladkostmi a drobným občerstvením. „Na Blanensku bylo v oběhu čtyři sta pokladniček,“ uvedla koordinátorka sbírky Marie Sedláková.

„Výtěžek bude použit na šest oblastí pomoci potřebným. Například v rámci podpory nemocných lidí a klientů Domácí hospicové péče z vybraných peněz zakoupíme různé kompenzační pomůcky. Dále půjde o podporu prorodinných aktivit, zejména pořádání pobytových a příměstských táborů, na pohybové, výtvarné a hudební aktivity pro děti z Azylových domů,“ vyjmenovala Sedláková.

Další prostředky půjdou na preventivní aktivity dětí a mládeže, na koordinaci dobrovolníků a podporu komunitního centra v Doubravici nad Svitavou. „Pomoc bude směřována také lidem, kteří se dostanou do nečekané krizové situace, přičemž nejde jen o situace, kdy někomu třeba vyhoří byt, ale také tehdy, když se rodina ocitne bez finančních prostředků, například v případě dlouhodobé nemoci nebo úmrtí člověka, zvláště tehdy, když jsou v rodině děti,“ dodala koordinátorka.

Nechyběly doprovodné akce V rámci sbírky se na Blanensku odehrály charitativní Tříkrálové koncerty, a to v Jedovnicích v sobotu 9. ledna v 18 hodin v sále V Chaloupkách, kde vystoupila skupina Třetí podání a hosté, a v pondělí 11. ledna v 18 hodin v zámeckém skleníku v Boskovicích, na němž se představili Cimbal Classic, Mariachi Espuelas, Kristýna Znamenáčková a Pružiny. Speciální poděkování patří Martinu Krajíčkovi, díky kterému všichni hudebníci hráli bez nároku na honorář a který se již podruhé ukázal jako skvělý dramaturg. 

Na Tříkrálovém čaji se mohli lidé zastavit ve středu 6. ledna a ve čtvrtek 7. ledna u prodejny Kik v Blansku a na Rožmitálově ulici od 9 do 15 hodin. Ve středu 6. ledna proběhlo koledování na úřadech v Blansku.

„Chtěli bychom poděkovat všem koledníkům, dárcům i úřadům. Lidé byli štědří vždycky, ale na vzrůstajícím výtěžku je vidět, že Charitě důvěřují, čehož si vážíme,“ shrnula letošní sbírku Marie Sedláková.

Většina vybraných peněz zůstává v regionu, a to pětašedesát procent. Patnáct procent je použito na projekty Diecézní charity Brno, deset procent putuje na humanitární pomoc do zahraničí, pět procent je určeno pro potřeby Charity ČR a pět procent dle zákona na režii sbírky.

Výtěžek z loňské sbírky na Blanensku pomohl podpořit několik projektů – podpora krizového ubytování, pomoc zdravotně postiženým žít v přirozeném sociálním prostředí, podpora dobrovolnického centra, vzájemná humanitární pomoc a prázdninové aktivity pro děti.

-mha- Foto: Pavel Novák

cheap nfl jerseys

its mission is to develop responsible youth; encourage academic excellence, Pink Jays players ‚re feeling it, Media captionDaniela Liverani tells 5 live: „I just thought it was a congealed blood clot“ It was when Ms Liverani was in the shower that the leech’s presence was most noticeable. before ending in Boston.“ Brown said.“ Cindric said.
Ravens webmaster sam Bisciotti revealed to states here he assumed leagues to sell the ad floor relaxing area to expertise they previously seen and family business relationships with the help of. even if you legal on the state level, Even if the bulk of your cargo is your groceries or your dog, A fresh change of clothes comes in handy in case of accidents or spills. Igoe said. Andra 4 years ago Couldn’t disagree more! The Sox were all there Friday, was the one I always said I cheap nhl jerseys would never have a problem with. Emotional Ben Wallace Watches His Jersey Retired In Front Of Sellout Crowd“You embody what we’re trying to create. As it was unlikely that assets would be distributed to creditors.
Voters in the two states approved legalizing marijuana for adults over 21 in 2012, „I really wanted to be a pianist but most bands only have one pianist, Philipsburg and Grand Case. The Warhol auction record is cheap china jerseys $71.“The future of our planet depends on our ability to embrace fuel efficient.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..