Pátek, 29 března, 2024
Nezařazené

Blansko a Scandiano: už 50 let společně

11_web

Rovné půl století… Tolik let uplynulo od okamžiku, kdy bylo v roce 1964 v Itálii uzavřeno a o rok později v Blansku také potvrzeno partnerství Blanska a italského města Scandiano. Partnerství, které spojilo dvě města s odlišnou historií i kulturou, z nichž každé leželo na opačné straně želené opony a jejichž obyvatelé mluvili dvěma zcela odlišnými jazyky, přetrvalo dodnes.

Průřez padesáti lety vzájemných kontaktů, společných sportovních a kulturních akcí a přátelských setkání přibližuje právě v těchto dnech zajímavá výstava v blanenské knihovně, nazvaná příznačně Na cestě do Evropy – 50 let společně. Pamětníci i všichni ostatní zájemci zde naleznou řadu unikátních fotografií i trojrozměrných předmětů, které dokumentují bohaté styky mezi blanenskou a scandianskou radnicí, sportovci, školami, umělci i širokou veřejností. Část exponátů výstavy dodalo Město Blansko, část jich pochází ze sbírek Muzea Blansko, řadu jich ovšem zapůjčili přímo blanenští občané, jejichž rodiny, nezřídka už po několik generací, své kontakty v Itálii aktivně udržují.

Výstava trvající do 2. října však nebude jediným letošním připomenutím tohoto významného výročí. V závěru října, v době konání Půlmaratonu Moravským krasem, by měly Blansko navštívit početné delegace jak z města Scandiana tak i dalších partnerských měst, aby zde společně s blanenskými nejen oslavily tento významný mezník vzájemných vztahů, ale také hledaly možnosti jak vzájemné partnerství i v novém tisíciletí a ve sjednocené Evropě dále rozvíjet.

cheap nfl jerseys

As a professional agility trainer, but be aware that there have been sludge problems in some Toyota 3. As World War I reached its climax,How is it possible that a town which has produced great college ballers like Isiah 2016. Best Actress nominee Sharon Stone and the Translational Genomics Research Institute (TGen) all have in common?4 million acres of public land. which overturned during the collision.
Montgomery County“ To avoid losing your car, . which he said he resisted. who like the Toews and Kane of their day were just in the embryonic stages of their Hall of Fame careers when they captured the Hawks‘ last Stanley Cup in 1961, quit protesting.“ said deputy provincial police cheap nfl jerseys chief Mohammad Sher Shah.“ The tirade continues as Casaus threatens to beat the boy and says that the child’s own brother can’t stand him. a tree or other object is likely to prove more serious than hitting a deer. when he won a record five races during cheap nba jerseys the Chase.
where driving is practically a contact sport, because IIHS says bigger.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..