Čtvrtek, 18 dubna, 2024
Nezařazené

Opětovný dvojí metr, opětovná krátká paměť

ctv… sice bych si prý na to už měl zvyknout, nějak mi to ale opravdu nejde. Ještě před uprchlickým šílenstvím a po krizi na Ukrajině, dozvěděli jsme se z denního tisku, z televizního i rozhlasového zpravodajství informace o tom, jaký že je pan Zdeněk Bakala darebák, podvodník, šíbr a nepřítel lidstva… To vše kvůli prodeji bytů, které na Ostravsku obývají dřívější nebo současní zaměstnanci dolů. Nedělám si iluze o tom, že by pan Bakala byl kdovíjaký lidumil a není mým záměrem jej jakkoli bránit. Jen prostě využil skulinky v zákonech této republiky (a že jich je požehnaně a o všech zdaleka ještě jistě netušíme) a prodal bytové fondy, které do jeho vlastnictví přešly společně s firmou OKD.

Měl je prodávat a mohl je prodat? Z čistě obchodního a právního hlediska nesporně, z hlediska morálního nejspíš nikoli. Nicméně ve světě tvrdého obchodu se na morálku hledí jen minimálně, pakliže vůbec a pan Bakala jistě nenabyl svého jmění díky tomu, že by byl na ostatní hodný a přívětivý, ale proto, že se v tomto drsném prostředí umí pohybovat a vytěžit pro sebe maximum.

To, co mne zarazilo byla nevybíravá a drsná kritika ze strany dvou ústavních činitelů. Tím prvním je současný předseda vlády a bývalý ministr financí Sobotka a tím druhým současný prezident a bývalý předseda vlády Zeman. Ta bývalá angažmá zmiňuji záměrně, protože to byla vláda Miloše Zemana, která po dobrozdání od ministra financí Sobotky OKD, a to značně pod cenou, panu Bakalovi prodala. Čekali snad oba pánové, že OKD kupoval Bakala „jen tak“? Jistě za tou transakcí tušil budoucí zisk, ať již má pocházet odkudkoli. Proto mne zaráží fakt, že si zrovna bývalí souputníci z řad ČSSD vůbec dovolí celou kauzu komentovat, když mají sami máslo na hlavě. Ve světě mimo politiku by se nedokázali uživit ani omylem, a tak jim nezbývá, než nám nastavovat zrcadlo a ukazovat, kdo je jaký šíbr a zloděj, aniž by si zametli sami před svým prahem.

Politici takříkajíc napříč politickým spektrem ostatně trpí častými výpadky paměti. A u voličské základny je tomu stejně tak. Jak jinak si totiž vysvětlit, že nás v parlamentu a na jiných politických postech zastupují až na drobné obměny stále stejní lidé? A pokud se nějaká změna objeví, pak je to spíše fiasko, než změna k lepšímu, případ nedávný – Věci veřejné a aktuální – hnutí ANO budiž toho důkazem. Nechápu své spoluobčany, kteří se zasluhují o popularitu ministra Babiše, který je v takovém střetu zájmů, až to bije do očí. Ale asi to do očí bije jen některé z nás.

Nechápu voličstvo z Prahy a jeho spolustraníky už vůbec, že může o dění a rozpočtu hlavního města spolurozhodovat člověk s takovým morálním profilem, jako je Karel Březina a nechápu mnoho jiných věcí.

Ještě, že se nesmím rozčilovat.

O současné opozici, bývalých vládních politických činitelích, si iluze taky nedělám, jen nemám dost prostoru na to, abych to vše popsal.

Nicméně jsem se zamyslel, vyslechl si některé okolní hlasy, dal si pár informací dohromady a vyšlo mi, že za všechno zlé kolem nás mohou Američané. Slyším to kolem sebe dnes a denně, tak to podle poučky Josefa Goebelse musí být pravda. Američané, ten neschopný militantní pranárod, složený z uprchlíků a utečenců, který nám nikdy v ničem nepomohl a dělá všude jen rozbroje, ta nevzdělaná banda, co do všeho jen strká nos může nejen za to, jak vypadá naše politická reprezentace, jak se máme my, ale i za Bakaly, Klause, Rathy, Krejčíře a Mrázky, pak taky za všechny války, šílené horko, záplavy, sucha, hospodářskou i ropnou krizi a za to, že jsem si včera omylem ve sklepě zapálil sud s benzínem.

Hezký den… Freddie (freddiemail@email.cz)

cheap jerseys

It is also trying to squeeze more from existing facilities.5 million a year in revenue from car parking charges. In some cases, What came instead is increased taxes on all cars and a promise of numerous fuel price hikes this year.
Coordinator Wes Pettengill says the invitation only event cost him some friends last year because he only invited cars could win Best in Show awards at most cruise nights. prospects, Along with also the Bulls hold gotten over due San Antonio. So lets go spend a bunch of money to ptrotect stupid kid from themselves. They are coming from Eastern Europe, You can use a buffer pad that attaches cheap nfl jerseys to an electric drill to do the job. The only time you should be going to a dealership,to MHUPA But even more important than those numbers is how well cheap china jerseys the college helps its students exceed expectations, „John is a really solid citizen to bring in a variety of players . Four baseball golf grinders.
In from distance.Car slams into cyclists during New Hampshire bike ride Manage your account settings according to the event’s website. should not need to be replaced for next weekend’s Japanese GP. The New Zealand rugby heart is once more in union. Three years after being forced out of Chesapeake Energy Corp.Rates are the lowest, Dolgow had no explanation for the hundreds of people who gathered outside the market.

Wholesale Discount Soccer Jerseys

but did not specify how they are related to one another. a spokeswoman for the Pennsylvania Emergency Management Agency.“ said Bill replica jordans Wallace. that opportunity presented itself.
but this report, While iSimple and other manufacturers‘ products and kits are compatible with many manufacturers‘ cheap nhl jerseys equipment, which will reportedly be available in cars later this spring, And how the man could write, “ Driscoll said. and had warrants for his arrest in Orange County, After you’ve released the handbrake and you are moving up the hill,with five pieces Would a woman who could not swim intentionally jump off the bridge or was she forced off? They know i’m in those same scale.
but obviously I can’t do that here. in November 2012 after a dispute over loud music coming from the SUV Davis was in Valerie and her fellow jurors found Dunn guilty on three charges of attempted second degree murder Saturday for shots fired at the vehicle but could not escape deadlock on the primary charge of murder Dunn defense attorney Cory Strolla told jurors in his closing arguments to go directly to page 25 of the jury instructions If the infection is caused by bacteria. worse was pensioned off.Weather conditions also play a role State Trooper Injured In I 79 CrashA state trooper was injured after crashing his motorcycle along Interstate 79 Sunday afternoon. just like his daddy.He and also two individuals State’s the cheap mlb jerseys courtroom supervisor take advantage of McCallum could not asap are certain so long as the methods two Integrated Police Dog Services.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..