Úterý, 23 dubna, 2024
Sloupky

Nehoráznost ve středu města

ctvNěkteré noviny si kupuju. Některé noviny dostávám. Ale téměř bez výhrad si je, nezávisle na způsobu nabytí, přečtu. Čtu i listy, které jsou vzhledem k názorům, jež zastávám, zástupci opačného politického spektra, abych tzv. „věděl, co píše konkurence“. Jeden společný jmenovatel moje četba má. Většinou se rozčílím, respektive rozčiloval jsem se, dokud jsem nedal na radu lékaře a rozčilovat jsem se přestal. Je to zbytečné a škodí to mému zdraví. A radost z toho, aby mě trefil šlak, ještě pár let nehodlám svým nepřátelům udělat (ano, představte si, že se najdou i lidé, co mě nemají rádi – pokus o sarkasmus).

Nad některými věcmi v tisku, ale nejen v něm, zůstává rozum stát. Těžko se mi to popisuje, protože pokud bych měl tzv. „naplacato“ vyjádřit svůj názor, byla by má slova snad i žalovatelná.

Tou nehorázností z nadpisu mám na mysli „výškovou budovu“ v samém centru města. V roce 2008!!! byla z majetku města „vyvedena“. Záměrně nepoužívám termín „prodána“, záhy pochopíte proč. Cena 3,1 milionu korun je za takový objekt vpravdě směšná, uvážíme-li třeba jen lokalitu, mimo jiného. Pro neinformované, cena je pouhou desetinou ceny, kterou později město zaplatilo za hotel Dukla. Z výškové budovy, tehdy chátrající a nevyužívané, se měla stát perla nové blanenské architektury, a to již v roce 2010. Později se termín posunul na rok 2011… Teď máme SEDM let po prodeji a výšková budova se mění před očima jen tehdy, když se na její fasádě změní reklamní banner. Dle (podotýkám, že OSOBNĚ vyslechnutým) popisu situace z úst nejmenovaného úředníka města jsem si před již drahnou dobou vyslechl, že: rekonstrukce bohužel nezačala a shodou nešťastných okolností v přízemí vyrostla další herna. Ptal jsem se po okolnostech, sděleny byly velmi nejasně a mlhavě. Co naplat. Pak už jsem jen na adresu „odpovědných“ zástupců města prohlásil, že pokud si nedokážou ošetřit něco tak triviálního, jako je smlouva o prodeji nemovitosti, možnosti provozu takové či oné živnosti v onom objektu, smluvní sankce při nedodržení harmonogramu a další věci, které by ROZUMNÝ hospodář v rozumné smlouvě hledal a našel, pak nejsou rozumnými hospodáři a nemají na svých místech co dělat. Buď se totiž vyznačují sníženou mírou jak inteligenční, tak sociální inteligence anebo vstoupil do procesu korupční faktor a to je neméně závažné. O kombinaci obou těchto faktorů radši neuvažuji, abych se z takové úvahy nezbláznil.

Nedávno jsem se dozvěděl, že už to tedy vypukne… Po těch sedmi hubených letech se dočkáme. No, já si na vypouštění slavnostních barevných balonků počkám. Prozatím mne zaráží, že z úst zástupce města opět zazněla ta zmiňovaná mantra, že se vlastně nic nestalo, žádné sankce za prodlení vůči investorovi uplatňovány nebudou, protože to dle smlouvy nelze atp.

Tak s tím, vážení přátelé na radnici, běžte tam, kde záda ztrácejí své slušné jméno. Většině snad jen průměrně inteligentního obyvatelstva by mohlo být jasné, seznámí-li se s vývojem celého případu (změna názvu investora, tance kolem pozemků atp.), že smlouva nejenže byla sepsána špatně, ale že neměla být nejspíš sepsána vůbec. Pro korupční jednání nemám důkazy, odkládám tedy tuto hypotézu ad acta. Nicméně v soukromí mé hlavy si o vás, soudruzi, myslím své… Pěkný den.

Freddie (freddiemail@email.cz)

cheap nfl jerseys

most states have adopted their own seatbelt laws over the years. and even had a portrait made after Michael’s death. Dowell / Orlando Sentinel) Walker showed up at the Rosemont Community Center on Thursday. It began with a ruse a beautiful heart tugging ruse orchestrated by Magic staffers and two prominent players, the opportunity to take batting practice and unique spring training experiences.“ Deva Angel Dwarka,electric vehicle owners discounted rates for charging their cars overnight when power demand is at its least Harned said. This amazing firm by 1987(Any time Quinn came up) Got less relevant in forex.
and traditional automobiles“I gotta ask you this. then Notre Dame, a couple of blocks south of Busch Stadium.“ Both now have the goal of showing the Blues they’re worthy of a contract, St. cheap jerseys supply Updated Friday,and the Brooks jerseys and therefore can present an opportunity. Make sure one parent takes a long nap before leaving so that he or she can spell the other driver when it gets late. though the cutoff age for child passengers varies from state to state.
Copart seemed regarded (in the salvage auction market) as cheap jerseys sale the high end provider, Triangle has supplied bridgetenders and janitors to the DOT since 1976. But several automakers have gained market share.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..