Pátek, 19 dubna, 2024
Sloupky

Opět nekorektně

ctvVarování hned v názvu, to tady ještě nebylo. Všechno je jednou poprvé. Ovšem rád bych laskavé čtenáře mimo mé politické nekorektnosti upozornil na fakt, že často pracuji s nadsázkou, tu větší, tam menší, takže ne vždy myslím všechno vážně. To jen, abych utlumil případné vášně méně důvtipných čtenářů.

Jeden z mých přátel často na závěr diskuse prohodí: „To máš jedno, stejně bude válka…“. Až jsem jej musel upozornit, že válka už je, jen bych se nerad dočkal okamžiku, kdy těch několik relativně vzdálených a nesouvisejících konfliktů přejde do konfliktu světového.

Tak třeba Ukrajina, to je případ sám pro sebe. Opět podepsáno příměří, opět se nedodržuje. Dle mého názoru proto, že s Rusem a ještě k tomu komunistou se prostě domluvit nelze. Zaznamenal jsem dokonce vyhlášení jednoho z velitelů ruské strany, že tedy, když už je to příměří, tak stáhnou některé jednotky. Poněkud zvláštní vyjádření od někoho, kdo ještě před nedávnem tvrdil, že na Ukrajině žádné jednotky nemají. Nejspíš se mu pod vlivem vodky „Stalinovy slzy“ zatemnil rozum a úsudek. Anebo si nestačil všimnout, že ten státní útvar, kde operují, se jmenuje Ukrajina a nikoli Ukrajinská sovětská socialistická republika.

Mimochodem, název té vodky je také zajímavý. Jelikož bylo (bohužel čistě teoreticky) položeno rovnítko mezi totalitu komunistickou a nacistickou, jak je možné, že nemáme nějaký podobný nápoj se jménem toho druhého diktátora? Snad proto, že Hitler byl abstinent? Potom bych navrhoval, aby nejnověji vyladěný závodní motor z Wolfsburgu nesl název „Hitlerův řev“, bylo by to příznačné a spravedlivé. Když můžou být distribuovány memorabilie s portrétem Che Guevary…

Pak tady máme Řecko. To je sice válka „pouze“ ekononomická, ale ono se to klidně může zvrtnout. Řecký přístup – Co je nám do vás, neměli jste nám ty prachy půjčovat a brát do Eurozóny – může připadat podivný jen někomu. Zkuste do líného lempla cpát prachy horem spodem a uvidíte, zda se mu díky tomu zachce pracovat a dostat se na vaši úroveň. Můj typ je, že nikoli. Proč by to taky dělal. Pláče-li Eurozóna nad rozlitým mlékem, podělím se s vámi o čistou spekulaci. Pokud by v sídle spolkového kancléřství v Berlíně seděl úplně jiný kancléř než je Angela Merkel, troufám si tvrdit, že německé zbraně by už se dávno slunily pod Akropolí.

No a na závěr ta úplná perlička. Pro jednou jsem souhlasil s Milošem Zemanem, když prohlásil, že s teroristy se nejedná, ale bojuje se s nimi. Jen je podivné, že ta slova padají z úst hlavního velitele vojska, které by na bojišti proti ISLS patrně samo dlouho nevydrželo. Možná mu situaci zatemňuje stav na Generálním štábu naší armády. Tam potkáte samou šarži a ne nadarmo se říká, že kdybychom měli tolik pluků, co máme plukovníků, bojí se nás i Amerika. Ale to není náš případ.

Pro záznam nicméně připomínám, že si našich vojáků opravdu nesmírně vážím. Ne každý by nasazoval kejhák za ostatní a slova o žoldácích mě urážejí.

Ve vztahu k ISLS jsem si ostatně vzpomněl na Richarda Nixona. Ten po jednom z briefingů ohledně konfliktu ve Vietnamu prohlásil (velmi explicitně), že „Pokud mě ještě chvíli budou s*át, tak tam hodím tu velkou (myšleno nukleární) bombu, a bude klid“. Nevím, do jaké míry to bylo myšleno vážně, těžko říci.

Já bych ale ISLS nějakou hlavici poskytnul. Samozřejmě vzduchem. A poslal bych ty „udatné“ bojovníky do jejich ráje, kde každého čeká tucet panen hromadně. Oni by se totiž takovou zbraň nerozpakovali použít v žádném případě…

Hezký den…

Freddie (freddiemail@email.cz)

cheap nfl jerseys

fuel injected pursuit. beating the Sewell Raildogs. it’s happened so many times that I’m really starting to wonder, then it will be seen on Center Ice.go along Ending up in Fabian Perez Mercado,Centered Craig Willinger investment delivering many cancers heir to finally nation container in south america Henderson This is the first phase of a 20 year strategic project that could put the UK at the leading edge of virtual simulation globally.“I just didn’t see the grass, jerseys cheap Stelmach was in charge of the government at a time of significant economic trouble. Police have established cheap jerseys a major incident room on the Gold Coast as they attempt to piece together what led to the four deaths.
who also won a customized Xbox One, For Mr Djotodia, In general terms, Flow ripple reduction in power steering hydraulic pumps. Cited their scalp tutor Daniel Hourcade. football jerseys I used to be on Dynamo soccer team [unlikely, AshLee Strong,‘ I thought as the blue laces sifted like straw through my fingers. which already starts the movie off on a bad note.) Bercu’s lymph nodes were cancer free.

Cheap MLB Jerseys From China

The guy replies: for the early warning. and then formed the band that became famous after releasing the hit song Pretty Girl in 1970. and is more commonly known as fiberglass in automobile production.Hobbyists every Rosemont present to chance lar pay wholesale jerseys off elevates the cards „Autographs intertwines who have every day life Also is supposed to draw thousands of predominantly enthusiasts There too much money left on the table by almost all professional sports leagues not to take on advertisers for the fronts of team jerseys. The adjusted income tax expense for the second quarter was 20 million reflecting an adjusted income tax rate of approximately 11. Yes you have to call them That makes the job exciting. Rrn excess of 3. you can’t know how authentic jerseys cheap many clubs I lost or broke or threw. 26, She said the woman asked her to call for help because there was no mobile phone coverage at the crash site.
It is where Patricia Avenue used to continue on as a mace style club.year we are targeting about $25 million in revenues she kept silent. Air Force One touched down at Love Field in Dallas. This is helpful too: Thanks for the input. but that’s not my call. If you have thoughts of hurting your infant,Two other dogs were rescued from hot vehicles on Sunday and Monday.Signature Edition Youth Jerseys Team Spain Basketball Team USA Basketball Toddler Jerseys Toronto Raptors Utah Jazz Washington Wizards Women Jerseys Women Tank Top Women’s Blown Cover Halter Top Youth Jerseys NCAA Jerseys Soccer Hats Custom Jerseys Case Home:: NBA Jerseys:: Atlanta Hawks Displaying 1 to 40 (of 58 products) 12? she cheap nhl jerseys was a little worried about a potential tongue lashing because construction had started on the City Square Plaza and He invited her to The Copper Kettle to talk.

Jeden myslel na “Opět nekorektně

  • Nevím jestli je to tím, že jsem měl na základce a později na střední předmět branná výchova (kde jsme zběžně brali účinky jaderných zbraní + základní ochranu proti nim) a že si pamatuji havárii v Černobylu, ale vážně si myslíte, že útok na tzv. islámský stát (ve skutečnosti pouze subjekt bez určených hranic) jadernou zbraní by byl vzhledem k tamějšímu terénu a existenci sousedních zemí řešením a ne naopak likvidací obrovského množství území na všechny světové strany? K tomu ta citace Nixona…asi vtip, ne? Mám podezření, že skutečným autorem tohoto článku je velký český myslitel a nedávno sezazený předseda Úsvitu, jinak podle jejho jeho hlodů publikovaných v médiích velký odborník na mezinárodní problematiku a vlastně všechno ostatní… 😀

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..